tiistai 3. toukokuuta 2011

Ystävyys

Löydän itseni hetkeksi lamautuneena kahvikuppi kädessä, miettien mistä aloittaisin kaiken tekemisen, jotka pyhinä ja vapaina siirtyivät tulevaan, eli tähän hetkeen. Pääsiäinen ja vappukin meni samaan hengenvetoon.  Siivousta, pyykkiä, blogia...aloitan blogista ;) ...yksi asia kerrallaan ja bloggailu on tätä otsikkoa ajatellen tärkeää tekemistä.  Mies on vapaalla ja lähti kuopuksen kanssa tankkaamaan autoa. Esikoinen aloitti kirjoitukset tänään (kansainvälinen lukio, IB siis, aloittaa kirjoitukset tänään). Huomaan jännittäväni vieressä. Vaikeinta on kun ei saa tehdä puolesta ;) ,tässä en kyllä osaisikaan. Huh, äitinä sitä elää niin monen ihmisen arkea yhtäaikaa...vaan ei voi holhoten tukehduttakaan, joten nielenpä tämän huolen ja yritän muistaa, että lasten siivet kyllä kantaa ja vahvistuukin elämän vaatimuksissa.

Vaan käytiin pyhinä tyttären kanssa Tampereella. Miesväki sairasti nuhatautia ja me lähdettiin ihan kahdestaan. Kevät oli saavuttanut eteläisemmän Tampereen ja löysin itseni kuvaamasta sinivuokkoja. Blogiin ajattelin kuitenkin laittaa kuvan lapsuudenystävästäni. Tiedättehän, ystävän jonka on tuntenut pienestä pitäen, sellaisen jonka kanssa on aivan mahdoton teeskennellä mitään ja jonka kanssa nauraa niin että kutittaa mahasta! Huh, näitä näkemisiä sais lisätä. Nauruhan pidentää ikää. Pohjana kaikki yhteiset kokemukset ja tosiaan, siipiä ajatellen, yhdessä niitä opeteltiin käyttämään. Siitä on kolmekymmentäviisi vuotta, laskettiin. Käytiin koulua Göteborissa ja meidän luokalla oli lähes yhtä monta kansallisuutta kuin oppilasta. Vaan nauraminen on joka kielellä samanlaista :D

Pispala. Käytiin näkötornin huipulla ja ihmeen hyvin sieltä näki. Vähän niinkuin näkee itsensä pitkäaikaisen ystävän seurassa.  :)
Tytön kanssa kahdenkeskinen matka vahvistaa aina ystävyyttä. Autossa ehtii jutella syntyjä syviä.

 Tampereella sain kännykkään kuvan kuopuksesta virpomassa oman ystävän kanssa. Tämä oli ensimmäinen kokonainen vuorokausi erossa kuopuksesta kahteen yhteiseen vuoteemme. Vaan hyvin se meni, meiltä molemmilta, minultakin;) Nuha ei ole pidätellyt pientä miestä. Blogiin valitsen kuvian näistäkin pienistä ystävyksistä.
Ja koska mua liikutti myöskin kuva kuopuksesta yksin naapurin ovella, laitan sen viimeiseksi. Itsensä ystävä on kans hyvä olla! 


Hyvää toukokuun alkua!

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ystävyydestä Maria !!! ;-)
Ihania kuvia, myös Topiaksesta!!
Sun tekstiä ihana lukea, sun pitäisi ruveta kirjailijaksi, sinussa taitaa olla ainesta..
Kiitos viimeisestä, oli kyllä rentouttavaa ja yritän/yritämme päästä sinnepäin kesällä, nähdään myös teidän perheen miehet/miehenalut ;)
Tänään olisi Ristopappa täyttänyt 84v. Jotenkin ollut haikeat päivät muutenkin.
Ystävyydellä Anna-Kaisa

Marielisa kirjoitti...

Ihania kuvia, ja ennenkaikkea kaunis ja niin ajatuksiin jäävä teksti - jäin ihan miettimään omaa ystävyyttäni, Ystäviäni. ♥
Ihanaa on myös ollut saada matkan varrella lukuisia blogiystäviä. Kiitos sinullekin!

Mukavia hetkiä kevätpäiviisi!

Irmastiina kirjoitti...

Ihana postaus.. kertakaikkiaan!!

Kiitos, samoin sinulle mukavaa toukokuuta.

Tiina kirjoitti...

Täytyy yhtyä edellisiin kirjoittajiin - mukavaa luettavaa ja katseltavaa! Duudeli noita virpojia :D

Enna kirjoitti...

Ihania kuvia ja sanoja ystävyydestä! :)

Meillä noilta rappusilta samanlaisia kuvia lapsosista istumassa kavereiden kanssa ja nii-in hyviä muistoja "vanhan kodin" ajalta. :)

Dahlia kirjoitti...

Anna-Kaisa: Kiitos kovasti! Tobias oli minustakin tosi onnistunut kuvissa ja pikku neiti kans. Toivottavasti päivät kevenee lämmetessä! :)

Marielisa: Kiitos kovasti ja totta, ystävyys on korvaamaton asia! Blogiystävistä olen minä kans kovasti iloinen, kiitos Marielisa sinullekin!:)

Irmastiina: Kiitos ja mukava kun olet siellä. Mukavaa toukokuuta sinullekin! :)

Tiina: Se on varmaan kevään liikuttavin näky kun pienet virpojat on liikenteessä! :)

Enna: Jotenkin niin hauska ajatella, että teillä on samoja vaiheita samoilta rappusilta ja aina osaat niin kivasti ja positiivisesti kertoa täällä asumisesta. Tekee iloiseksi. :)

Kati kirjoitti...

Kaunis postaus ystävyyden tärkeydestä :) <3

Hyvää toukokuun alkua!

Salanimi kirjoitti...

Upeat virpojat ja viisaita sanoja, käyvät sydämeen :)

Minna kirjoitti...

Ystävyys on kyllä yksi niistä tärkeimmistä asioista elämässä. Joskus hämmästelen sitä, että myös blogimaailmassa on tullut monia tärkeitä blogiystäviä virtuaalisesti, huolimatta siitä ettei tunne ihmistä lainkaan.

Kauniisti kirjoitettu postaus ja ihanat kuvat. :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Mukavaa toukokuun alkua sinnekin! Tuollaiset ikivanhat ystävyydet ovat parasta, kun ei tarvitse mitään selittäviä lauseita, vaan toinen tietää kaiken sen, mitä tiedettävä on. Teidän nauru taisi kuulua tänne asti :)

Tirriliisa kirjoitti...

suloisia virpojia! meille tänne ei kukaan muu eksy virpomaan kuin naapurin pojat:( kivasti sanottu tuo että nauraminen on joka kielellä samanlaista:)

Pumita kirjoitti...

Ihania ystävä-kuvia! Ja tekstisi panee taas kerran ajattelemaan mikä elämässä oikeastaan on tärkeintä. Kiitos kaunis siitä sinulle! :)

Dahlia kirjoitti...

Kati: Kiitos ja oikein ihanaa toukokuuta sinullekin! :)

Salanimi: Iso kiitos! Virpojat laittoivat vielä noin yhteensopivat asut tietämättään toistensa asuista! :)

Minna: Olen itsekin huomannut että blogiystävät tulevat tärkeiksi ja kulkee mielessä mukana. Kiva kun sinäkin olet siellä! :)

Kirjailijatar: Osuit varmaan naulan kantaan koskien naurun kuuluvuutta;) Huh, se tekee hyvää. Toukokuu taitaa näyttää lämpimää puoltaa nyt viikonloppuna. Nautitaan!

Tirriliisa: Kiitos kovasti! Meillä on iso piha joten tuttuja pieniä virpojia riittää oman pikkuisen lisäksi.Naurusta puheen ollen, iloista jatkoa sinulle! :)

Pumita: Kiitos kovasti! Kieltämättä, pysähdyin itsekin matkan jälkeen sitä miettimään, miten ainutlaatuista on saada elämään ystäviä joiden kanssa jakaa tätä kaikkea. Oikein ihanaa viikonloppua sinne lämpimään Tukholmaan (oletan, kun on niin paljon etelämmässäkin). :)

Tansku kirjoitti...

Kauniita kuvia ja hyvää tekstiä ystävyydestä,siinä onkin pohtimista,sanasi tulevat niin luonnostaan,että sinun pitäis jokin kirja kirjoittaa,tällaisista,niiinkuin ystävyys:)
Mukavaa viikonloppua

Dahlia kirjoitti...

Kiitos Tansku, miten kauniisti sanot ihan hämmennyn mutta iso kiitos! Oikein ihanaa viikonloppua toivottelen kans! :)

Cirugia estetica en España kirjoitti...

We appreciate you construction your blog internet site, When i established you on Bing and yahoo and then I have to mention Internet marketing content. Enjoy it all over again