sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Blogipaussi ja sitä ennen pieni haaste!


Kesäiset päivät, ensimmäiset, ovat vieneet minut aivan mennessään. En ole koneen äärellä paljoa pysähtynyt olemaan. Puutarhan rakkaat kaunistukset pukkaavat nyt mullasta ja olemme taas löytäneet oman yhteisen sävelen. Minä hoidan ja ne kaunistuttavat, rauhoittavat ja ilahduttavat. Torpan  puutarha on nyt melko valmis ylläpidetäväksi kesää varten. Vanha uima-allas on poistettu torpan pihalta. En uskalla pitää sitä niin kauan kuin kuopuksen putoaminen sinne olisi mahdollisesti kohtalokasta (painajainen). Joskus laitan siihen lammen, mutta nyt meidän (viisi metriä halkaisijaltaan) kuoppaan laitetaan trampoliini. Se sama joka ilmakuvissa näkyy joka pihalla, vaan ei vielä meidän. Vaikuttaa sille,että lapset siinä todella viihtyvät, joten vaaroista pienempi on tuleva puutarhaamme tuota pikaa.

Ensimmäinen kattaus: kevätesikkoja, krookuksia, narsisseja ja keltavuokkoja, a lot! :)

Hyvin oleellinen osa kesää: riippumatto!
Tänä kesänä ei hyttyset aterioi meitä eikä kärpäset meidän aterioita...hyttysverkko löytyi pöydän luo Ikealta.
Tässä me mennään ja suunitellaan kesää varten ostoksia. Mies kulki perässä ja näemmä nappas tämän kuvan. :)

Sain haasteen Salanimeltä; iso kiitos! Komean pokaalin lisäksi se kuului näin: kerro 8:n tunnustusta ja anna pokaali kahdeksalle eteenpäin. Jos vaikka blogiluettelosta löytyisi kahdeksan, jotka haluaisivat kertoa itsestään, niin pokaali on teidän!

 1) Kahdeksan on mun onnennumero, ollut jo pienestä tytöstä lähtien. Kahdeksan on kaunis muoto. Ympyräthän kaiketi symbolisoi ikuisuutta. No, kahdeksikossa niitä on kaksi ja sehän sopii minulle...

2)...joka olen suurperheen äitinä aniharvoin yksin. Kävin pitkästä aikaa torpalla ihan itekseni ja se tuntui jopa hiukan hassulle mutta todella hyvälle!

3) Olen hurahtanut tähän puutarhahommaan vuonna 2004 kesällä jolloin hankimme torpan. Puutarhassani nautin omasta kädenjäljestä villin ja elävän keskellä. Taideteos sitten elää omaa elämäänsä, akileijat ja muut ystävät löytyvät mitä ihmeellisimmistä paikoista ja aina kauniimmin kun mihin itse olisin osanut ne laittaa.

4) Blogia seuranneet tietävät että olen usein maalaamassa "kaikkea". Mikään ei mielestäni tuo niin paljon uutta ilmettä ja iloa silmälle kuin uusi maali.

5) Esikoiseni kirjoitti nyt IB:stä ja lähtee kesällä armeijaan. En pidä armeijasta mutta itselläni ei ole asiaan niin paljon sanottaavaa. Minun on siis totuttava, että lapset itsenäistyvät ja tekevät omia päätöksiä ;)

6) Kuopus taasen aloittelee kahden vuoden kotona olemisen jälkeen syksyllä päiväkodissa. Olen siitä iloinen koska kuopus on ehdottomasti sosiaalinen kaveri ja tarvitsee päiväkodin tarjoamia puitteita ja kavereita tässä vaiheessa. Uskon että perusturva on aika hyvällä mallilla.:)

Here I come!

7) Kesä on mielestäni ihana vuodenaika. Uiminen on mielestäni taivaallista kuten lämpö, vehreys, linnunlaulu, lämpö, kukat, luonto...kesä siis, joka vuosi yhtä odotettu!

8) Olen kovasti iloinen bloggailun antamista ihmissuhteista ja oman blogin luomisesta ja siltikin koen, etten nyt saa itsestäni irti koneen äärellä olemiseen. Ehkäpä näen kaksi blogiystävää ensimmäistä kertaa kesällä ja sitä odotan kovasti. Muutenkin olen ajatellut että sateisina päivinä hakeudun päivittämään kanssabloggailijoiden kuulumisia. Itse olen päättänyt pitää blogitauon. Valokuvaaminen on sen verran veressä, että kuvia otan pitkin kesää mutta blogiin taitavat päätyä sitten kun kesä kuiskailee lähtöään.

Toivotan teille kaikille oikein ihanaa kesää!

25 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Ihania kuvia torpasta ja pihasta.
Kyllähän se varmaan on niin, että aika monella bloggailu jää kesällä vähemmälle.
Mukavia hetkiä puutarhan ja perheesi parissa toivottelen minä sinulle. Ja tietenkin hauskaa ja ihanaa kesää.

-Tuija-

Dahlia kirjoitti...

Tuija: Kiitos kovasti ja sitä samaa toivottelen sinne sinullekin! Kiva kun läysin blogisi tänä keväänä. Niistä kuvista on ollut ja on ihana inspiroitua! :)

Maria kirjoitti...

Olipa kivoja tunnustuksia sinulla.Onnea hyvälle päätökselle blogin suhteen olen itsekin miettinyt verkkaisempaa postaus -aikaa kesä kutkuttaa mielessä ja ulos tekee kokoajan mieli.Sinulla on ihana kesäparatiisi.Hyvää kesää♥

Salanimi kirjoitti...

Ihania kuvia ja todella näyttää niiiiiiiin ihanalle paikalle tuo teidän torppa!

Hirveesti haaveilen riippumatosta, mutta meillä ei ole paikkaa, minne sen saisi kiinni, enkä ole oikeen innostunut niistä metallisista telineistä..Pitäis varmaan kasvattaa puu tähän tarkotukseen, niin sais eläkepäivillä ehkä jo kiikkua :D


Ihanaa kesää! Meidän pikkumies sai päiväkotipaikan sieltä, mistä juteltiin, isosiskolle vielä odotetaan paikkaa..

Enna kirjoitti...

Torpalla näyttää niin satumaisen
ihanalta ja rauhoittavalta! :)

Eka ajatus, kun luin postaustasi, oli "voi ei, blogitauko", täällä kun on niin kiva vierailla, mutta ymmärrän kyllä hyvin mietteesi ja päätökseksi blogitauostasi. Kunhan vain muistat sitten syksyn tullen palata! :)

Molemmille pojille tsemppiä
"uusien kuvioiden" myötä ja oikein mukavaa ja lämmintä kesää sinulle ja perheellesi! :)

Maria kirjoitti...

Ihana, ihana puutarha! Minäkin olen nauttinut puutarhaterapiasta lähes joka hetki kun muilta töitäni olen pystynyt. Torpan puutarha on varmasti vielä rauhoittavampi paikka, kun siellä on muutenkin kuin herran kukkarossa. Tänään mietin omien ja naapuruston poikien juostessa ympäri pihamaata piilosta leikkien, miten hienoa on, kun jokainen voi nauttia puutarhasta omalla tavallaan. Mies nauttii eniten riippumatosta, joka täytyykin laitaa paikoileen ennen suvivirttä ;)

Sanot tuossa niin kauniisti, miten kasvit hakeutuvat uusiin paikkoihin ja jälki on hienompaa kuin ihmiskäden jättämättä. Juuri tuossa viehätys piilee, luonnon voimassa ja mahdissa, jota puutarhuri tyytyy vain hellästi ohjailemaan.

Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi. Odotan yhtä innolla tapaamistamme!

Olivia kirjoitti...

Ihania kuvia :) Ja ihania kesäisiä hetkiä, vaikkakin vielä nähdään :) Trampoliinit on kivoja vähän isompaankin makuun ;)

Irmastiina kirjoitti...

Ihana torppa... kateellisena täällä sitä katselen.

Oikein ihanaa, rentouttavaa ja puuhakasta kesää sinulle!

katariina kirjoitti...

Ootpa saanut puutarhan jo hienoon alkuun, ystäväni lupasi keltavuokkoja meidän puutarhaan myös, ovat helposti leviäviä ja helppoja toivottavasti myös hoitaa.
Blogi vie aikaa ja ajatuksia, tosi on, ymmärrän hyvin että haluat välillä irtaantua muuhun ja sitä muutahan riittää ympärillä.
Minäkin olisin purkanut uima-altaan, olen vahtinut silmä kovana lapsia mökillämme, etteivät pulahda rantaveteen joka on ruopattu syväksi eli monesti mökilläolo on ollut sressiä minulle. Maamökin hankkisin meille, välillä etsittykin.

Nautinnollista kesää, lämpimiä aurinkoisia päiviä !Palaa tänne kun se hetki on, ajatuksiasi on mukava lukea ja kuvat on niin kivoja!

Tiina kirjoitti...

Ihanaa ja aurinkoista kesää sinne söpöselle torpalle. Nauttikaa hyppelystä ja muista kesän riemuista - syksymmällä (hyi mikä sana tähän aikaan vuodesta) sitten taas "tapaillaan" :)

Dahlia kirjoitti...

Maria: Kiitos kannustuksesta! joskus on hyvä tehdä kunnon päätös niin asia(t) selkeytyy. Oikein ihanaa kesä sinne teille koko poppoolle kans! :)

Salanimi: Kitos kans ja olipa kiva uutinen tuo päiväkotipaikka. Kaksi ihanaa pientä miestä saa sitten iloita toistensa seurasta! Voi, pisti niin hymyilemään tuo riippumatto juttu, varsinkin kun olen itse sille hakenut paikkaa aikoinaan miettien että tuo metallikehikko ei oikein sytytä...sitten rakennettiin tuo terassi ja nytkin se on hiukan kulkuväylällä mutta siinä saa nyt olla! :D

Enna: Kiitos, kiva kun tykkäät käydä täällä! Syksyllä bloggaillaan taas uusin mielin. Kesällä saa paljon jutunjuoniakin ja kuvia, jotka toivon mukaan sitten kantaa syksyn hetkille. :) Sulle ja sun ihanalle perheelle kans mukavaa kesää! Me varmaan nähdään kans! :)

Maria: Kiitos kovasti, ollaan tosiaan puutarhaterapiassa sitten molemmat ja kyllä on tehokasta :D Sitä meidän tapaamista mietinkin kun kirjoitin teistä kahdesta. Kivaa! Ja tuo oli kyllä hyvin sanottu, että jokainen nauttii tavallaan. Katselin kun meidän vanha pieni koita makoili kesäisellä ruoholla ja sitten meni toiselle kyljelle tummaa terassia vasten. Välistä muka haukahti naapurin koiralle, ihan niinkuin muistutukseksi että kyllä täällä vielä iso mahtipontinen vahtikoira jyrää jos tarvesta :D

Olivia: Kiitos! Joo, täytyy yrittää pomppia hiukan eikä vain maata sen päällä;) Elättelen toiveita auringon lämmittämistä säteistä sitä pintaa vastan. Minä ja kissat viihdytään lämpimässä! :D Nähdään!

Irmastiina: Kiitos kovasti ja näyttääkin siltä että kaikenlaista kivaa puuhaa riittää. Nyt meidän puutarha on siinä mallissa että puuhastella tarttee vain kun mieli tekee. Muutama viheliäinen vuohenputki putkahtaa joskus näköpiiriin...;) Oikein ihanaa kesää sinnekin! :)

Katariina: Kiitos, kirjoitit kauniisti. Palailen toki! Vesi on kyllä pienten kanssa aika stressaava kun saa jännittää ja vahtia niin kovasti. Meilä on aika lähellä kiva ranta. Joku viisas poliitikko ymmärsi ajaa juuri kylämme rannan kunnostamistakin tämän vuoden kevääksi ;) :D Toivottavasti löydätte kivan mökin jos sitä haette. Täälläpäin on ihmeen paljon näitä vanhoja pieniä torppiakin joita on kiva kunnostaa. Mukavaa kesää! :)

Tiina: Kitos ja varmasti nautitaan. Käyn myöskin takuuvarmasti katsomassa mitä Namulle kuuluu blogillasi kesän aikana. Se se vasta ihastuttava onkin, niin kaunis ja söpö!

Mirka kirjoitti...

Onnellista ja elämänmakuista kesää sinulle!

Vain sormensa multaan upottanut tietää, mitä puutarhaterapia voi parhaimmillaan olla. Luonnon kanssa yhteiseloa ilman voittoon pyrkimistä.

Blogia ei kannata yrittää kirjoittaa, jollei vahvasti tunnu siltä. Elämässä on erilaisia vaiheita, ja niiden mukaan kannattaa heittäytyä. Palaat sitten kun syksy repii puista lehdet, eikä ulkoilma enää viehätä!

Kati kirjoitti...

Toivottelen hyvää kesää kauniissa torpassa! :)

Pumita kirjoitti...

Aurinkoista kesää toivottelen ja mukavia hetkiä ihanassa torpassasi! Syssyllä taas tavataan blogin puitteissa. Kaikkea hyvää!/J

Dahlia kirjoitti...

Mirka: Kiitos kannustuksesta! :) Siinä on kyllä jotain ihan korvaamatonta kun saa nauttia puutarhasta, luoda sitä ja elää sen keskellä! Oikein ihanaa kesää sinnekin sinulle ja kiva kun jätit kesätervehdyksen! :D

Dahlia kirjoitti...

Pumita: Kas, satuitkin käymään juuri kun kirjoitelin edellistä kommenttia, kiva. Kitos oikein kovasti ja ihanaa kesää toivon sinullekin sinne etelämpään! Syksyllä sitten taas bloggille uudella innolla. :D

Dahlia kirjoitti...

Kati: Kiitos toivotuksista *ilahtuu* ja sulllekin oikein ihanaa kesää toivottelen! :D

eilen tänään huomenna kirjoitti...

Suloista taukoa sinulle, toivottavasti ehdit sinne Torpalle nauitiskelemaan ihanista säistä sekä perheen kanssa että kaikessa rauhassa. Molempia tarvitaan!

Dahlia kirjoitti...

ETH: Kiitos kovasti. Oikein ihanaa kesää sinullekin ja perheellesi sinne! Elätte jännittävän odotuksen keskellä. =)

Saila kirjoitti...

Voi miten torpalla on kaunista! Aivan ihana paikka, varmasti. Minäkin odotan kovasti tapaamista, sitten loppukesällä, jos sopii :-)
Sanot niin osuvasti, että akileijat ja muut ystävät hakeutuvat paikkoihin, joissa ne ovat kauneimmillaan - kauniimpia kuin olisi itse osannut laittaa. Juuri niin se on! Puutarhassa on taikaa.

Dahlia kirjoitti...

Saila: Sopii ja varmasti! =) Olen ollut hyvin vähän täällä blogejen maailmassa mutta sen verran, että näin myöskin saariston ihania kesäisiä tunnelmia sieltä teiltä. Tosin niin hosuen viimeksi etten ehtinyt puumerkkiä laittaa. Joka tapauksessa odotan innolla sitä kun nähdään sitten loppukesällä! Toivottelen teille sinne oikein ihanaa kesän jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa kesää sinnekin ;)
Olisi mukava tulla ja jakaa mökin rauha. Ruotsin reissu oli prioriteetti mulle tänä kesänä ja muut menot ovat siten jääneet.
Rakkain terkuin Anna-Kaisa

Enna kirjoitti...

Heips,
mun blogissa on sulle jotain sitten kun palailet tauolta takaisin blogilandiaan! :)

Dahlia kirjoitti...

Anna_Kaisa: JOs satut täällä käymään niin kiitos tervehdyksestä. Palailen muiden viestimien kautta. Ens vuonna lähdetään mekin vihdoin viimein kunnon Göteborin reissulle. Näin suunniteltiin! :)

Enna: Kiitos kovasti tästä! Tämä bloggailu jos lähtee käyntiin vielä nin tuosta olis hyvä jatkaa. Kiva kun muistit mua jokatapauksessa ja kiitos kivasta päivästä eilen! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tule jo pois tauolta, mulla on ikävä sun bloggailua. t. Tintti