torstai 21. huhtikuuta 2011

Tänäkin pääsiäisenä mämmiä

 Taidan tehdä historiaa, nimittäin tässä vielä toinen insertti samalle päivälle. Ettei vaan lomaa olis pukannut näin pääsiäisen kunniaksi...Hoksasin, historian tekemisestä puheen ollen, että olen säästellyt Ennan antamaa lehteä pääsiäis-inserttiä varten ja huomennahan on jo pyhä! Sain nimittäin Suomen Kuvalehden vuodelta 1944. Lehti on kirjoitettu juuri pääsiäisenä, joten tässä muutama kuva sen arvokkailta vanhoilta sivuilta. Huolimatta sodasta ja sen tuomista vaikeuksista on lehdessä aistittavissa ilo tulevasta keväästä.


Vanha torppa 


Ja näin viimeiseksi lainaan tekstiä liityen tähän herkkuun: "Moni perheenemäntä on jo ehtinyt ajatella, miten tänä pääsiäisenä taikoisi perheelle mämmiä, kun imellysmaltaita on vaikea saada. Mutta-tämä huoli on nyt autettu. Esittelemme tässä Rana-mämmijauhen"...jne.  Jauhe siis, se helppo versio;)

Oikein iloista ja keväistä pääsiäistä kaikille!

17 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Oho, onneksi mämmin saa kaupasta, muuten jäisi syömättä. Meillä kaikki muut inhoaa mämmiä, vain minä syön.

Mämmistä pääsiäistä!

Kati kirjoitti...

Mämmijauhe :D Uskomatonta, mutta ilmeisesti totta :)

Mukavaa pääsiäistä :)

Dahlia kirjoitti...

Meillä taitaa kans olla noin tuon mämmin suhteen. Vain minä syön sitä. Hyvää on kun laittaa sokeria päälle ja syö kerman kera ;) Hyvää pääsiäistä!

Dahlia kirjoitti...

Kati: Eikös ollutkin uskomaton juttu. Valmistusaikakin "vain" 3-3 1/2 tuntia... :D Mukavaa pääsiäistä sullekin!

Minna kirjoitti...

Mämmi ei vaan putoa minun kurkustani, yrittänyt olen, mutta turhaan... :o Mut noi vanhat lehdet on ihan huippuja.
Mukavaa ja ihanaa pääsiäistä sinulle!
PS. Tosi ihana postaus tuo edellinen, se toi hymyn huulille. :)

Saila kirjoitti...

Niin, kukakohan nykyään tekee mämmiä itse? En minä ainakaan ole koskaan kokeillut!
Onpa hieno lehti, ja vielä sota-ajalta, varmaan todella mielenkiintoinen. Ajatella, että silloinkin on ehditty tehdä aikakauslehtiä, kaiken muun välttämättömän työn lisäksi.

Enna kirjoitti...

Täällä myös ainoa mämminsyöjä, sokerin kanssa, täältä perheestä. :)

Kiva, että lehdestä löytyi vielä melki 70 vuoden jälkeenkin ajankohtaista. :)

Mämmisää kiirastorstaita!

Maria kirjoitti...

Meillä mämmiä syö vaan mies:D sinänsä uskomatonta -tavallaan...kiitos♥ kauniista lahjastasi.Ja oikein hyvänmielen pääsiäisen aikaa perheellesi♥
halein
maria

Dahlia kirjoitti...

Minna: Joo, mulla on tuhat ideaa mitä tehdä tuollaisesta lehdestä. Decoupage-lakkaa jo ostin (arvaa kävinkö katsomassa miten se kirjoitetaan;).Edellinen kirjoitus hymyilytti muakin monella tapaa :D Oikein ihanaa pääsiäistä!

Saila: Eipä ole mullakaan käynyt ajatuksissakaan että joku tekisi mämmiä itse. Tuossa lehdessä oli sota-ajan juttuja mutta paljon ihan tavallisia juttuja tosin ihan erilaisella kieliasulla. Sen ajan vitsejä en ymmärtänyt ollenkaan. Lähinnä se sitten huvitti :D Vanhoja lehtiä selatessa hoksaa miten erilaista aikaa me eletään. Vanhoista ajoista tuli mieleen että luin jostain että nykyajan ihmisellä on niin paljon "tehtyä työtä,energiaa" (en muista miten se ilmaistiin) ympärillä että entisaikojen kuninkaiden palvelijatkaan ei vastaa sitä määrää. Kuten nyt sitten tuo valmis määmmikin;)

Enna: Kiitos lehdestä siis. Sitä on ollut kiva lueskella! Eikös kermaa ollenkaan? Hyvää kiirastorstaita tosiaan! :)

Maria: Ollaan vissiin aika vähissä me mämmin syöjät.Kiitos kauniista toivotuksista ja sinne kans oikein ihanaa pääsiäistä toivottelen! <3

Katariina kirjoitti...

Mahtavan lehden/aarteen olet saanut. Nam, mämmi on ihanaa. Laihian mallastehtaalla pikkutyttönä käydessä sain aina kouraani kasan mallasta. Istuin tehtaalla turisemassa työntekijöitten kanssa eli olen aina ollut ihmisläheinen ja höpöttäjä..

Dahlia kirjoitti...

Katariina: Olipa kiva muisto lapsuudesta. Höpöttäminen on joskus tosi virkistävää! :D Mämmiä söin just ja kyllä maistui hyvälle taas pitkästä aikaa! :)

Olivia kirjoitti...

Lupasin kertoilla, kun saan valokuvablogini aikaan... Koska suunniteltu aloitus ei nyt onnistukaan päätin sen aloittaakin aiemmin. Löytänet siis ihan tuikun blogini tään kommentin kautta ~H.

Dahlia kirjoitti...

Voi miten iloinen yllätys ja todella kaunis aloitus (kävin siis katsomassa).Jään innolla odottamaan jatkoa, tietenkin. :) Ihanaa pääsiäistä!

Pumita kirjoitti...

Aah, vai helppo versio? ;) Minä ostan mämmini kaupasta. Fazer osaa sen homman paremmin kuin minä, haha. Mutta mämmiä täytyy olla. Ilman sitä ei ole pääsiäistä.

Mukavaa pyhienjatkoa sinulle!

Dahlia kirjoitti...

Pumita: Siinä on puolensa kun saa elää tässä ajassa. Mulla kyllä jäisi mämmit tekemättä! Mämmi tuo mullekin pääsiäistunnelmaa. Vaniljakastikkeen kanssa sitä nautiskelen. Oikein hyvää pyhän jatkoa sinnekin! Huomenna sirrytään sitten arkeen takaisin. Voin vain kuvitella miten lämmin ja ihan Tukholmassa on kun täälläkin tarkeni t-paidalla tänään. :)

Salanimi kirjoitti...

Hahaa - taitais jäädä mämmi tekemättä :D

Hitsi, vasta huomasin,e tten ollut lisännyt sun blogia jostain syystä tohon mun blogiluetteloon tuolla blogissa ja oli jäänyt monta postausta huomaamatta! Mutta nyt asia on kunnossa :D

Ihanaa, aurinkoista päivää!

Dahlia kirjoitti...

Kiva kun käyt täällä! Oikein aurinkoista päivän jatkoa sinnekin! Itseasiassa, tänään on vappuaatto, joten oikein ihanaa vappua kans! :)