tiistai 15. maaliskuuta 2011

Ensimmäiset kylvöt

Äskeisen lumileikin keskeltä takaisin omiin "leikkeihini". Olen nimittäin saanut tänään kylvettyä kaikenlaista kivaa. Osaa syötäväksi ja kaikkea silmän iloksi. Keittiöstä käänsin patterin lämmön pois (lähes) ja viritin kuvassa näkyvät hyllyt ikkunan eteen. Tällä kertaa teen parhaani onnistuakseni. Olen nimittäin tuhonut yhden yrityksen aikoinani. Sekin viljely oli keittiössä, mutta aivan liian kuuman patterin lähellä. Olen siis jollain tapaa nyt sitten korkannut uuden puutarhasesongin! :)

17 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oi, ihanan pitkä ruukkurivi! Onnea uudelle puutarhasesongille, skåål!

Marianne kirjoitti...

Onnea kasvulle !
Yritin tiirailla mitä siemeniä laitoit ja tuttuja yrttejä ainakin osui silmiini.
Kasvatus paikkasi näyttää mainiolta, toisin kuin omani nimittäin keittiömme on pohjoiseen päin joten valoa on liian vähän. Joitakin hentoja ja huojuvia kasvatuksia olen saanut aikaiseksi ...niin voi olla että siirryn heti taimistojen taimiin.
Mutta noiden purkkien ja siemenpussien näkeminen saa kyllä ihan olon villiksi, hyvän tuulen pulvereita :)

Dahlia kirjoitti...

Saila: skåååål! Ehdottomasti juhlan tuntua. :)

Marianne: Laitoin yrttejä (basilikaa (myös sitä sinertävää basilikaa, timjamia, tilliä), kesäkukkia (aito elämänlankaa, zinniaa, morsiusharsoa, tuoksuherneitä, auringonkukkia. Mangoldia haluan kans kun näyttää niin kivalta puutarhalehdissä, sinisiä isoja lehtiä! Mulla on muutama isokin ruukku täynnä, joten kohta ei enää mahdu mitään. Laitan siten tavalliset herneet suoraan maahan keväällä ja unikon siemenet. Olet pitkään halunut ihanan punaisia idän unikoita kans. *haluu kovasti kaikkea kasvamaan* :) Hyvää tuulta siis pukkaa;)

Satu kirjoitti...

Oi ihanuutta! Onnea ja runsasta satoa! Mäkin haluaisin, mutten ikinä onnistu tuollaisessa...sitkeästi aina vähän kuitenkin yritän. Kesä, kesä!!

Erjuska kirjoitti...

Ihanalta näyttää ikkunalautasi. Tuo siementen kylväminen on aina yhtä jänskää - onnistuuko vai ei. Minulla on kanssa samat hommat menossa. Ikkunanpieli täyttyy pikkuhiljaa kylvöksistä.

Enna kirjoitti...

Onpa ihanaa, antoisaa satoa sulle toivottelen! :)

Mun kyvyt ei tohon riitä, siitä on ihan näyttöä tai oikeastaan näytöttömyyttä, kun ei onnannu. :)

Maria kirjoitti...

Onnea upealle ruukkurivillesi!Ja toivottavasti hyviä makumatkoja yrttien matkassa.

Katariina kirjoitti...

Hauskan näköistä! Aloin miettimään löytyiskö meiltä kohtaa johon voisi istutukset laittaa, jos ne nimittäin on poissa silmieni alta, en muista myöskään niitä hoitaa...Milloin laitat unikot maahan? Ootko ennen laittanut?

Tansku kirjoitti...

Onnea kasvustolle,alkavalle sellaiselle♥,hieno rivi onkin!

Dahlia kirjoitti...

Kiitos teille kaikille! Nyt toivotaan, että kasvurivistö vihertyy, vaikka minustakin ruukut itsessään toi kesäisen säväyksen;)
Itselläni on onnistumiset aika vähäisiä näissä puuhissa mutta toivotaan, että virheistä oppii! Unikot ajattelin laittaa tulemaan vähän myöhemmin. Ne ei tule kukkimaan vielä tänä kesänä mutta jos onnistuvat kasvuun lähtemään niin sittenhän tulevat jatkossa joka kesä. En ole ennen unikoita laittanut ja suurin osa mun perennoista on kasvatettu aluista, joita olen saanut. Huomasin muutaman uuden lukijan ja kiva kun kommentoitte. Löydän samalla teidän kivat blogit! :)

Maria kirjoitti...

Punasaviset ruukut, kostean muheva multa, jonka uumenissa pienet siemenet jo itävät ja kevään lahjana auringonsäteet - näky hivelee silmiä :)

Itse olen vielä käsijarru päällä kylvöjen suhteen, mutta kohta ryhdyn minäkin tavoittelemaan vantteria taimia ja valtavaa vihreyttä ;)

Aina en ole onnistunut kovin hyvin, mutta sehän ei estä yrittämästä joka kevät uudestaan!

Dahlia kirjoitti...

Maria: Aika aikaisin taisin aloitella. Odotan innolla sun uutta kasvihuonetta. Siellähän ne varmaan onnistuukin! Maalla käydessä tänään tajus, että hetki on vielä odotettava. Lunta oli pitkästi yli polven vielä. Tänään näin eka kertaa jotain pientä vihreää yhdessä ruukussa. Ihmeellistä! :)

Hanna-Mari kirjoitti...

Ai että näitä kesäkuvii! Mahtavia. Kohta se taas on :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Onneksi olkoon! Olen varma, että tuo puutarha tuottaa satoa, kun se on noin huolella ja huolenpidolla perustettu. Minunkin niin piti...ehkä laitankin vielä jonkun yrtin kasvamaan.

Dahlia kirjoitti...

Hanna-mari ja Kirjailijatar: Kiitos. On se hyvä kun saa näillä kylvöillä lähteä kohti kesää! Nyt jo vihertää hiukan, ehkäpä mä onnistun tällä kertaa, toivossa eletään! :)

Salanimi kirjoitti...

Kylvöhommissa on jotain ehdottomasti sellasta, että tulee heti keväisempi olo. Pitääpä laittaa itsekin jotain tulemaan, lapsistakin on kiva seurata, mitä sieltä mullasta nousee :)

Dahlia kirjoitti...

Salanimi: Niistä on kyllä ollut jo paljon iloa! Nyt on jo vihreetä näkyvillä, ikäänkuin näille pienille malttamattomille lapsukaisillekin sopivaan tahtiin. Auringonkukka on ollut nopein meillä. Nyt pelkään että laitoin liian aikaisin kun kasvavat noin nopeeta! Hyviä kylvöjä sinne teille! :)