perjantai 25. helmikuuta 2011

Tunnustus ja lisää vastauksia!

Sain Villa Namulta tunnustuksen, kiitos kovasti!


Ja eikun vastailemaan:

1. Milloin aloitit blogisi?
Aloitin blogini kesäkuussa 2008. Aloitin kirjoitamaan torpastamme ja ajatukseni oli tehdä lähinnä puutarhaan liittyvä blogi. Bloginimeksikin valikoitui siten Dahlia, joka myöskin viittaa kukan lisäksi epäsuorasti nimeeni...
Meidän torppa täysin villiintyneessä tilassaan ensimmäisenä keväänä. Pihan kukkaloistoa edustaa tässä epäselvässä kuvassa vuohenputkimeri. Niitä oli paljon!

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?

 
...hyvin pian blogini aiheet lisääntyivät. Ellei minulla olisi ollut blogiani olisin varmaan tehnyt sellaisia scrap-book kirjoja. Halusin ikuistaa tunnelmia. Valokuvaus oli ja on oleellinen osa blogiani. Alkuvaiheessa laitoin tunnisteet aiheille joista bloggasin. Eniten olen kirjoittanut "tarinointia arjesta". Sieltä, tavallisen arjen keskeltä on löytynyt jaettavia hetkiä, tunnelmia. Toiseksi eniten on inserttejä lapsista. Niihin liittyy eniten tunnelmia ja  tunteita herättäviä juttuja elämässäni. Lapsilla on kuitenkin tarve suurempaan yksityisyyteen, mikä rajaa aihetta. Muita aiheita ovat olleet puutarha, koti, torppa ja silloinen adoptio-odotus joka iloisesti päätyi, kuten tiedätte siten että pääsen kirjoittamaan aiheen alla lapset, vieläkin enemmän ja pitkään! :) Kirjoista ja ruuista olen kans kirjoitellut, elämän pikku mausteista. Mikäs sen tehokkaammin nostaa kyyneleitä silmiin kun hyvät tunnelmalliset kirjat, sipulit ja mausteet;) Ihmeen vähän olen kirjoittanut miehestä, vaikka sellainenkin tunniste minulla on ja ah niin tunnelmallinen aihe...niin ne tunnelmat ovat jäänyt enemmän kahdenkeskeisiksi. 
Olen yrittänyt välttää teoreettisia näkökulmia ja kirjoittaa kokemuksellisesti. Olen nimittäin ihmisenä taipuvainen niitäkin miettimään, liittyy työhönikin joka on välillä varsin analyyttistäkin puuhaa. Sen sijaan että kirjoittaisin blogissani esim. miten tärkeää on vaikka olla tietoisesti läsnä, kuvailen mieluummin sitä hetkeä kun se onnistui (jos onnistui ;) Tosin pohdinnot kommenttilootassa ovat aina tosi kivoja ja mukaansa tempaavia!


3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?

Tähän on vaikea vastata itse. Tekis mieli vain todeta, että kuten jokainen ihminen on ainutlaatuinen on varmaankin jokaisen yksilön blogi kirjoittajansa näköinen. Lukijat varmaankin paremmin voi tähän vastata.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? 
Minua viehätti blogien luova puoli ja mahdollisuus jakaa se muiden kanssa.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Haluaisin kehittyä kirjoittamisessa ja myöskin valokuvaamisessa. Ja tiedättekö, joskus kun blogger ei suostu yhteistyöhön (vai onko syy tosiaankin minussa?!) eikä kuvat asetu niille paikoille joille niitä yritän laittaa eikä muutkaan komennot (kuten nyt nuo kolmen viimeisen rivin kirjaisin tyypit), niin sellaiset asiat muuttaisin...jos voisin.


Haluasin laittaa tämän tunnustuksen eteenpäin kahdelle blogille, Marian koti ja puutarha, blogiystävä lähes siitä lähtien kun aloitin blogiani. Myöskin haluan jakaa tunnustuksen uudelle blogille ja ystävälle, Ennan kenkälaatikossa, jossa uutena kivana osana tanssin taikaa!

11 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Onnea Dahlia♥
Ja kiitos tästä mitä kerroit.
Maria

Dahlia kirjoitti...

Kiitos Maria, kiva kun olit jakamassa, lukemassa! Ilman lukijoita bloggailu olisi köyhää! <3

Tiina kirjoitti...

Iltaa vaan, kiva että otit "haasteen" vastaan - oli mukava lueskella kommenttisi.
Mukavaa viikonloppua!

Dahlia kirjoitti...

Kiitos Tiina ja kiitos vielä tunnustuksesta! Mukavaa iltaa ja viikonloppua sinne sinullekin! :)

Tiina kirjoitti...

Hupsista, huomasin juuri etten olekaan aiemmin kirjautunut lukijaksesi - niin se muisti pettää. No asia korjattu!

Enna kirjoitti...

Onnea ja kiitos Dahlia, nyt pistit pahan. :)
Kiitän ja kumarran ja palaan aiheeseen myöhemmin, nyt tosiaan tanssiin liittyen otan vastaan tulevien, parin viikon päästä olevien, kisojen
kilpailuilmoittautumisia.

Dahlia kirjoitti...

Tiina, kiva saada yksi lukija lisää, vaikka tärkeintähän on että olet siellä käytännössä! :)

Enna: Joo, sulla on kiva oma juttu tuo tanssi. Sitäkin on kiva jakaa. Hyvää viikonloppua! :)

Saila kirjoitti...

Blogisi on ihana, ja onpa kiva että
a) Muutkin ovat onnistuneet eksymään alkuperäisestä aiheestaan, ja
b) Että eksyit, koska arjen ja siihen liittyvien ajatusten jutustelu/pohdinta juuri tekee blogistasi kiinnostavan ja kivan seurata. Ammattisi varmasti vaikuttaa myös niin, että osaat huomata ja osoittaa näitä aiheita, siinä missä joku toinen ei osaisi ajatella tai sanoa noilta kanteilta.
Ehkä kaikista seuraamistani blogeista, joita ei valitettavasti ajan puutteessa kovin montaa ole, on juuri sinun blogisi se, josta saan eniten pähkinöitä ajatusteni purtavaksi. Huomaan kelaavani aiheita, joita olet ikään kuin "avannut". Varmaan näin käy muillekin, sillä blogisi tosiaan kirvoittaa pitkiä kommentteja!
Sori romaani, siis ;-)

Dahlia kirjoitti...

Saila, tässä heilun tuolissani ees taas ja mietin miten muotoilisin sulle vastauksen kun kommenttisi teki minut niin iloiseksi! Mähän olen aivan innoissani jos mun joku juttu avaa jotain lukijassa. Myöskin tulen aina iloiseksi kun juttuja peilataan täällä kommenttien puolella. Joten kiitos kun jaksat tänne kirjoitella pohdintoja ja palautetta. Merkitsee minulle paljon! :)

Maria kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta Dahlia, lämmitti sydäntä saada se juuri sinulta! Mukava oli lukea myös oman blogisi taustoja. Palaan tunnustuksen myötä samoihin aiheisiin viikonlopun aikana. Nyt taidan kömpiä vielä hetkeksi peiton alle, ennen kuin talo herää hiihtoloman ensimmäiseen aamuun :)

Dahlia kirjoitti...

Maria: Sinulle sen halusin antaa! :) Sen lisäksi että blogisi on kaunis kaikella tapaa, niin ollaan tosiaan oltu pitkään blogikavereita! Hyvää hiihtolomaa sinne teille!