perjantai 3. joulukuuta 2010

Töitä, vapaata, hiljaisuutta ja meteliä

Rakkaat ihmiset jotka tätä luette!

Koittipa sitten vihdoinkin perjantai ja minun kohdallani se tarkoittaa viiden päivän vapaita, kun maanantaina on itsenäisyyspäivä ja muuten olen aina kotona kuopuksen kanssa tiistait ja keskiviikot. Ihan niin kuin saisi yhden ylimääräisen loman. Minulla on ollut hyvä tasapaino työn ja kodin välillä. Huomasin sen tänään, kun järjestelin ihan iloisenakin ensi syksyn työprosenttia suuremmaksi. Ilo aasinsiltana seuraavaan asiaan; huomasin tänään olevani erityisen pirteä ja sitten muistin, että tänään on veronpalautukset. Teki mieli huutaa kuin Robin Hood =) mutta varsin asiallisena kävin tekemässä muutaman tärkeän hankinnan ;) Kyllä se materia aina välillä on tärkeämpää, kuin haluaisi näin henkisenkin alan ihmisenä myöntää. Se tässä nk. downshiftaamisessa on huomattu, että osaa iloita asioista (hankinnoista, tässä yhteydessä) mitä joskus tuli pidettyä itsestäänselvyytenä. Kun joutuu hankintojaan miettimään ja odottelemaan on usein joulumieli ;) Ja koska vuorossaan kolmas digikamerani sanoi irti sopimuksensa, joudun tähän inserttiin laittamaan vanhoja kuvia. Ajattelin laittaa muutaman kuvan meidän talojen remontista, mikä on vienyt vuoden. En tiedä miten totun asumaan ilman jatkuvia remontin tuomia ääniä ja ihmisiä (ironiaa). Tilannetta hiukan helpottaa, että töissä on massiivinen remontti huoneeni alakerrassa (minä kuuntelijan ammatissani en sitten kuule mitään ja yhdessä asiakkaiteni kanssa opitaan olemaan hiljaa), joten remontin tuomaa hurmaa en pääse pakoon. Tässä nyt sitten varsin talvisia kuvia kotimme remontista alkaen viime talven kovina pakkasina, jolloin vanha seinä (ja sen tuoma lämpö) revittiin pois. Tosin olen suuresti iloinnut siitä, että talot nyt ovat jälleen puupinnotteisia kuten alkujaan. Ja se rakastamani lämpö palasi jos mahdollista entistäkin tehokkaampana.


Keltaiset puutalomme pilattiin 70-luvulla silloisilla epämääräisillä pinnoitteilla. Tässä lähes kauhuleffanomaisessa tunnelmassa (kamera jopa tallensi sen kauhean pakkasen) osa siitä on revitty pois ja alkuperäinen keltainen puuverhoilu näkyi alta...
...kunnes nyt sitten sai päälleen nykyisen asunsa. Väri on kuulemma terracotta, mutta pahasti pelkään että suurin osa näkee sen vaaleanpunaisena. Uudet ovet ja ikkunat ovat helmenharmaita. Tämän kuvan jälkeen sai ovetkin ympärilleen pakolliset turvakaiteet. Sellaiset "karsinat", jotka kyllä tuovat vähän yksityisyydenkin tunnetta ja johon nyt oli kiva laittaa havuja ja jouluvaloja. Kuvan kaunistus on toki pikku kuopus joka ennen lumentuloa ehti tekemään monta hyvää kakkua hiekkalaatikolla. Tällä hetkellä tätä taitoa käytetään piparkakkujen tekemiseen!

Oikein ihanaa viikonloppua ja itsenäisyyspäivää!

7 kommenttia:

Enna kirjoitti...

Varmasti mukavaa kun pitkä remppa on ohitse ja lämpökin palannut. :)
Lämpöiseltä ja kodikkaalta näyttää
sekä sisällä että ulkona. Söpö komistus hiekkalaatikolla leipurina. :)
Rauhallista itsenäisyyspäivän aikaa ja joulun odotusta!

Dahlia kirjoitti...

Enna:Voi kiitos! Olen miettinyt sua. Hankin itselleni ompelukoneen ja olen sillä tässä hurruutellut sohville pellavaiset päällisetm ja tyynyjä. Huomenna sitten ollaan vain ja nautitaan vapaasta (katson linnanjuhlia uusien päällisten päällä;) Toivottavasti olet kotiutunut Lahhdesta hyvin! Mukavaa itsenäisyyspäivää ja tietenkin joulun odotusta. Sinähän musta näin jouluisen ihmisen sait!=)

Enna kirjoitti...

Mukavaa, että joulu on tarttunut! :) Kotiunut olen, mutta
mutkaista matkaa edelleen teen. Kynttilöiden valossa aion kuitenkin linnanjuhlia katsoa vaikkapa vain toisella silmällä. ;)
Ja onnea uudelle ompelukoneelle, siitä varmasti paljon paljon ja uutta puhtia sisustamiseen!

Marge kirjoitti...

Totta, hankinnoista nauttii ihan eri tavalla, kun niitä joutuu jonkun aikaa odottamaan:)
Kiva, että kotona remppa on rauhoittunut ja lämpö palannut!:)
Kiitos sinulle kauniista viestistä blogissani!:)
Hyvää itsenäisyyspäivää halin kera!:)

Dahlia kirjoitti...

Oikein ihanaa itsenäisyyspäivää sinullekin Marge ja lämmin halaus!

Pumita kirjoitti...

Minä aina näitä mietelauseita tyrkyttämässä... ei sillä ettei minullekin olisi iloa hankinnoista mutta Upponalle sen hyvin sanoo:

Ihmiset tahtovat kaikenlaista
Vieraita tavaroita vieraista maista

Pian ovat kaapit täynnä kamaa
Elämä on kuitenkin yhtä ja samaa

Iloon ei tarpeen tavaraa hankkia
Onneen ei tarvita edes pankkia

Vaikka ulkona sataisi puukkoja
Tulen antamaan sinulle suukkoja

Vaikka yö olisi pikimusta
Et jää vaille rutistusta

Dahlia kirjoitti...

Huomasin sun kirjoituksen vasta tänään. Kyllä upponalle tietää! Aivan mielettömän söpöt sanat. Ja jos nyt ei aivan ilman tavaraa voi olla niin ainakin on hyvä kun niitä harkiten hankitaan ja siten niitä pystyy arvostamaan. Tämä uusi ekologisuus on siitä hyvä asia että nuoretkin ymmärtää etiikan turhaa kuluttamista vastaan ihan konkreettisella tasolla. =)