keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Paljon on enemmän tänään

Joitakin asioita ei vaan voi olla liian paljon. Minulle on siunautunut noita sipulikukkia tänne kotiin loman iloksi. Täyttää hyvin ruokapöytää. Runsas on niiden väriloistokin! Muutama ruokakippo sinne vielä mahtuu väliin. Nimittäin meillä on myöskin siunautunut runsaasti kalkkunnan lihaa. Sitä on nyt sitten pakastimessa ja jääkaapissa. Nyt sitä on tämän päivän keitossa. Myöskin kuusen havuja on runsain määrin. Itse ranka (noh, muutamalla havulla) on jo oven ulkopuolella ja havuja löytyy nyt paitsi kuopuksen hiuksista aamulla pari, kaikista mahdollisista pienistä koloista ja niitäkin on paljon. Ja tänään rupesi loman vaikutus näkymään ideoissa. Kun aikamme pikkuisen kanssa luotiin lunta ja sitäkin oli runsaasti niin sisälle tultua keksin uuden maalauskohteen kotoa, jonka aloitan kun saan haettua värkit. Tosin niitä ei tarvita paljon. Siihen tulee pätemään "less is more".

PS: Lämmitti kovasti edellisen insertin kommentit. Itselle tärkeät hetket toi vielä bloginkin kautta iloa, paljon iloa.

12 kommenttia:

Enna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Enna kirjoitti...

Heti aluksi kämmäsin kommentin lähettämisestä, höh. Elikkä ihanaa kukkaloistoa! :) Jokos se kuusi sai lähtöpassit? Mielenkiinnolla odottelen, mitä sisustusjuttua ja maalauskohdetta seuraavaksi keksit. :)

Dahlia kirjoitti...

Kiitos! Ehkä ehdit kuulla ennen näkemistä;)Oli nopea visiitti meidän kuusella. Tosin seisoo kauniisti tuossa takapihalla. Kirjoitin sulle just tekstiviestin.Ja täs välis vastasit. Heh, on tosiaan hyvä kun nähdään huomenna! Kiva! =)

kanaemo kirjoitti...

Ihanaa väriterapiaa saat noista kukista!! Wau! Itse jouduin ostamaan itselleni joulukukkia, mutta eipä se haittaa. Kovin valkoisia olivat tänä jouluna. Nyt jo odotan innolla että pääsee ostamaan tulppaaneja, niitä rakastan ihan hirmu paljon!
Kauhulla taas odotan kuusen raahaamista pihalle, se varisee nyt jo tosi paljon. Voin kuvitella että neulasia löytyy ihan oikeasti vielä juhannuksenakin...

Voi, kalkkunanlihaa! :) Olen yrittänyt käännyttää miestä että otettais pari kalkkunaa ja sitten talven tullen voitaisi pistää ne pakkaseen ja sieltä pannulle. Vielä ei ole antanut lupaa, mutta jos vanhat merkit paikkansa pitävät, se jossain vaiheessa suostuu. Sitä odotellessa. ;)

Ja kauhistelijoille tiedoksi, tämä on ihan yleinen käytäntö meillä; osa omasta ruoasta kasvatetaan itse. Siis myös se liharuoka. Tiedänpähän mitä ruokani on syönyt, missä kasvanut ja kuinka sitä on kohdeltu. Nih.

Dahlia kirjoitti...

Kanaemo: Mulla oli hyvin valkoinen aloitus, sekä mitä kukkiin tulee, että muuhun koristeluun. Jossain vaiheessa hiipi sitten tontut ja lopuksi tuli nämä kukkaset väreineen! Tuli niistä keväinen ja pirteä olo!

Isompien lasten isä ja ukki metsästää ja syön mielelläni lihaa joka on saanut elää onnellisena loppuun saakka! ;)Odotan kovasti että teille ilmestyy kalkkunoita. Olis kiva nähdä miten niitten kanssa elellään. Mulla on vain tämä "pannu" kokemus. Yhdessä linnussa on vaikka kuinka paljon syötävää!

kanaemo kirjoitti...

Meillä on pistelty poskeen hyvällä halulla kesäpossut Kinkku ja Kankku ( ai miten niin niillä oli enteelliset nimet??) ja oli kyllä parasta joulukinkkua ikinä.

Kanat on niin sitkeitä ja pieniä sekä munantuotannossa että niitä ei syödä, mutta jos ankan poikasia keväällä ilmaantuu, niin joutuvat syksyllä pataan. Samoin keväällä syntyvät karitsat syksyn tullen. Puput on meillä niin pieniä, että säästyvät, mutta haluaisin ihan oikeita broilerikaneja. Kunhan taas isäntää pehmitellään... ;)

Mun mielestä on eläintä kohtaan reilua että siitä käytetään kaikki mahdollinen ja että on elinaikanaan saanut hyvää kohtelua plus että loppu tulee ilman stressaavia teuraskuljetuksia ja nopeasti. Meillä elukat elävät lajinmukaista elämää kavereidensa kanssa ja ulkoilevat koko kesän ja lajista riippuen myös talvisin paljon.

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Ihanaa runsautta :) Kukkaloisto on oikein virkistävän kaunis. Pöydän ääressä olisi ihana nauttia aamiaista kaikessa rauhassa.

Edellinen postaus huokuu lämpöä ja välittämistä, teillä on ollut kaunis joulu :)

Kauniita vuodenvaihteen päiviä sinne!

Dahlia kirjoitti...

Kanaemo: Viisaasti puhut. Suurin osa ihmisistä syö lihaa eikä mieti ollenkaan niitten kärsimystä tehotuotannossa. Olispa kaikilla eläimillä noin hyvin asiat kun teillä. Arvaa huvittiko mua nuo Kinkku ja Kankku- nimet. Ylihyvä!

Marie Elisabeth: Kukat kyllä luo tunnelmaa yllättävän paljon. Minulle sopii nuo sipulikukat kun olen muuten niin huono saamaan sisäkukkia viihtymään. Kiva palaute koskien lämpöä ja välittämistä. On itselle juhlien keskellä arvokkain ja kaunein elementti! =)

Pumita kirjoitti...

Anna sinä nuorison vaan virnistellä. Se kuuluu asiaan. ;)

Kaikkea hyvää loppuvuodelle ja vielä parempaa uudelle alkavalle! :)

Dahlia kirjoitti...

Pumita: Näinhän se on! Oikeen hyvää uutta vuotta! =)

Tirriliisa kirjoitti...

Onpa komeita kukkia!! Minä taisin viedä kaikki joulumuistamisina ja ainoa hyasintti mikä jäi kuivui kasaan:)En ole ikinä ollut hyvä kukkien kanssa. Yksi joulutähti on kyllä ihan kohtuullisesti selvinnyt muuten...Oikein hyvää uutta vuotta Sinulle ja perheellesi!!

Dahlia kirjoitti...

Tirriliisa: En ole minäkään selvinnyt kukkien kanssa sisällä. Täällä on varmaan patterit liian lähellä kukkia. Joulutähdestä tuli mieleen, miten valtava se oli Afrikassa kun kasvoi luonnossa. Puutarhassa minunkin kukat viihtyvät! Huh, tulee kevätikävä! =)Kohtapa se sieltä tulee. Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja perheelle kans!! =)