keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Leijonat huomion allaEilen illalla tarttui kameraan tämä uninen tunnelma kuopuksesta Höyhesaarella (kuopusesta ei näy kun kikkurat).

Hyvää huomenta!
Teen tänään ensimmäistä kertaa insertin pienellä miniläppärillä ja täytyy sanoa, että kauan kestää ladata kuvia ainakin. Saa nähdä onnistuuko laisinkaan. Uudet hyasintit kotiutui eilen ja taas odotellaan minkäväristä kukkaloistoa odotellaan. Ompelin joulukuuseen pieniä sydämiä ja odottelevat nyt tuossa ikkunalla kuusta. Odotuksista ja sydämistä ajattelin tänään kirjoittaa. Kun kuopuksen kanssa on katsottu leijonankuvaa täkissä, todettu miten isä meni mopolla töihin, mietitty Nipsua ja joululahjaa kalenterissa, painuu pienet silmät kiinni ja pieni mies unten maille. Yllättäen hiljenee. Suloinen kuopus nukkuu turvallisesti lämpimän täkin alla jonka leijona herää henkiin seuraavan kerran kun niitä yhdessä katselemme. Olen  huomannut, että kun kuopus hiljenee unilleen, päivällä tai yöksi, pieni koiramme ponkaisee esille hakemaan huomiota. Jonkinlainen leijona se siinäkin herää henkiin, ravistelee uljaasti partaansa ja hyppää esille eteisen kenkien takaa, sohvan alta, keittiön uumenista.  Se on sellainen kiltti, vaatimaton joka ei tee itsestään mitään numeroa. Hieman arka. Vaan tarvitsee se pienikin huomioita ja hyväksyntää. Ja niinpä se pienellä sykeröllä tai jalat taivasta vasten nauttii omasta yhteisestä hetkestä toisen lähellä.
  
Kuvaa on käytetty photoshoppailun opettelussa. Parta jäi sitten hassun kellertäväksi...mut eikös ne leijonat ole kellertäviä.

Vaan on taasen uusi päivä koittanut ja lehti haettu koirun kanssa postilaatikolta. Tänään tämä pieni ystävämme saa toivottaa kaikille oikein mukavaa päivää ja jouluodotusta noin muutenkin. Tämä blogin kirjoittaminen kun jää aina vielä näiden leijonienkin jalkoihin ;) mutta on ehdottomasti oma lepohetkeni. Kiitos teille kaikille siitä!

10 kommenttia:

Siru71 kirjoitti...

Voi miten suloinen, ihana pikkukoira ♥ Niin ihanat isot nappisilmät :)

Dahlia kirjoitti...

Se on kieltämättä tosi hellyyttävä katseellaan. =)

Dahlia kirjoitti...

Siru: Piti lisäämäni, että kiva kun olet tullut lukijakseni! Löysin samalla blogisi. Siellä soi kivasti joululaulut ja oli muutenkin kodikas!

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Kauniisti kuvailit hetkijänne. Lasten mielikuvitus on niin ihana ja tarinan kerronta hetket mieleen painuvia :) Hyvä on kun jokainen osaa hakea tarvitsemansa huomion.
Minäkin olen taiteillut miniläppärillä ja täytyy myöntää että on haastellista. Näppäimistökin jotenkin jäykkä ja virhenakutukset kasvaa :)

Dahlia kirjoitti...

Marie Elisabeth: Niinpä, näiltä pieniltä oppii. Aikuinen joskus ajattelee,että toisten pitäisi ymmärtää tarpeita sanomatta mutta hyvä kun osaa näyttää mitä tarvii=) Huh, taas olen tällä miniläppärillä. Tosin nyt pääsen netille eikä tartte "jonottaa" nuorison koneille.Tässä oppii vähän hienomotoriikkaa;)

Enna kirjoitti...

Suloisia ovat molemmat leijonasi
ja sydämet myös. :) Mun joulukuusen kangassydämet ovat vielä kankaina kaapissa, odottavat siellä parempia "silmiä" niitä tekemään, teenpä ne sitten vaikkapa
kesällä, kaikelle on näköjään aikansa ja nyt ei ole niiden aika. :)

Dahlia kirjoitti...

Taisit tuoda mulle tuota sydäninspiraatiota kun juttelit niistä! Kaikella on aikansa tosiaan joten ota nyt niin rennosti kun voit. Näihin kyllä tarvitaan silmiä. Naureskelin itsekseni kun mun sydämistä tuli kaikista vähän eri mallisia. Mut ehkä se saa olla niin!

Tirriliisa kirjoitti...

Suloinen koiruus!! Haluaisin kovasti pientä koiraa ja olen ajatuksessa jo siinä asti, että bongailen ilmoituksia ja koitan ajoittaa mahdollisen uuden ystävän tulon keväälle:)

Dahlia kirjoitti...

Tirriliisa: On varmaan paljon erilaisia ihania pieniä koiria. Chihuahuat on todellisia sylikoiria. Meillä oli pitkään kaksi mutta nyt vain tämä yksi enää. Molemmat ovat olleet helliä ja helppohoitoisia. Lisäksi olen huomannut etteivät hauku kovasti mikä minusta on helpottavaa kun isossa perheessä ääntä riittää;)Onnea ihanalle projektille. KOira on mahtava perheenjäsen. Ystävä joka säällä! Odotan mielenkiinnolla minkälainen ystävä teille tulee! Kevät on hyvä ajankohta hankkia koiranpentu. Helpompi viedä ulos ja opettaa sisäsiistiksi. =)

Anonyymi kirjoitti...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel