tiistai 28. joulukuuta 2010

Jouluiset muistijäljet


Ajattelin lähestyä tätä inserttiä uusien joulukuvien merkeissä. Jos vain pystyn keskittymään kun rakkaat teinini nauravat tuossa vieressä sille, että aloitan blogijutut (heidän mielestään, huom;) AINA samanlailla, tyyliin "ajattelin....Pitäis kuulemma mennä suoraan asiaan.  Niin siis asiaan. Huomasin kaikenlaisia kivoja ilmeitä ja tuntemuksia rakkaissani kun katselin kuvia. Joulua valmistellaan pitkään ja rakkaudella. Vaan ei turhaa. Jäljelle jää muistiratoja aivoihin yhteisistä hetkistä, jotka herättävät näitä kivoja muistoja mieleen pitkin vuotta, kuten nyt sitten tässä tätä kirjoittaessani. 

Näin iloinen on kuopus ja mummo joulun tunnelmissa. Isosisko laittoi kuopukselle juhlakampauksen (!) omalla suoristusraudalla. Hokkus pokkus oli tukka kasvanut monta senttiä ja korosti söpösti kuopuksemme tunteikasta ja varsin elävää persoonaa.


Tässä rakkaat teinini, jotka eivät vastaanota joulua ilman julmust:iä. Ruotsalainen perinne minun puolelta, joka lapsena oli oma lempijuomani. =) Varsin helppo tapa loihtia joulutunnelmaa.


Tähän kuvaan voisi tosiaan lisätä tyhjän puhekuplan poikani kohdalle. Lauloin täydestä sydämestä ja pisti kyllä hymyilemään kun näin tämän kuvan ja pojan ilmeen...tyyliin -onkohan tuo tosissaan...Siinä on selvästi sukupolvien välinen (suositeltavakin, eikös?) kuilu!


Valtava pukki kyllä pelotti pientä miestä....Meillä hyvä kun riitti kattokorkeus niin valtava se oli. Kaksi metriä pitkä ja leveyttä en lähde arvailemaan.


...mutta isän varsin innokkaassa sylissä ja lahjojen kasautuessa syliin, tilanne kääntyi iloksi.

joten jätän tämän pukin hypnoottisen joulukatseen tänne viimeiseksi kuvaksi. Ensi vuonna sitten uudelleen herätellään jouluisia muistoja eloon ja kerätään uusia.

14 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hahaa, täällä on lisää hypnoottista katsetta! Ihania kuvia, ja varsinkin mainio tuo hoilaus+fundeeraus -kuva.

Dahlia kirjoitti...

Kävi tosiaan Ransun hypnoottinen katse mielessä kun laitoin tuota pukin kuvaa. =)

Maria kirjoitti...

Olipas kiva päästä näkemään joulunne tunnelmia! Kuopksen kampaus on huikea ja hän on niin suloinen! Jotenkin tuon jäännityksen näkee isompienkien lasten olemuksista ;)

Ja hei, Julmust on ihan must meilläkin!

Maria kirjoitti...

Tulipas kirjoitusvirheitä, pahoittelee!

kanaemo kirjoitti...

Ihania kuvia ja tunnelmia! Ja kuinka komea ja kunnioitusta herättävä pukki! Meillä oli vähän pienempi... :) Ihan mahtui hyvin seisomaan ja tilaa jäi vielä pukin pään ja katon väliin runsaasti.

Kuopuksen tukka on ihan huippu ja laulukuva kuvitellulla tyhjällä puhekuplalla huvittava. Sain hyvän mielen näistä!

Dahlia kirjoitti...

Maria: Toi oli hyvin sanottu, must on must! Sitä saa nykyään onneksi pääsiäisenäkin. Tosin toisella etiketillä;) =)Mulla on nykyään jatkuvasti kirjoitusvirheitä kun olen siirtynyt käyttämään sellaista pientä miniläppäriä, joka ei tottele sitten laisinkaan. Kuopus nauttii kun tapahtuu ja kieltämättä niin taitaa nuo isommatkin tehdä mut hiukan cool:immin =)

Kanaemo: Kiitos kovasti. On se kumma miten se pukki jopa vaihtaa muotoa talojen välillä ;) Mies vähän vastustelee kun tytön kanssa tehdään kuopukselle tuollaista villiä kampausta mutta kun sillä ittellä on vähän harvempi kampaus niin annetaan kuopuksen koreilla;)

Enna kirjoitti...

Mukavia jouluisia tunnelmia ja muistikuvia. :) Katsoinkin, että onpas kuopuksen hiukset villiintyneet, syykin sitten selvisi. :) Joulupukki tosiaan kunnon pukin kokoinen, eipä ihme
jos jännitti pienintä ja ehkä vähän suurempiakin.

Dahlia kirjoitti...

Enna: Se on aikamoisen villi, tuo tukka, pojan lisäksi;) Vois luulla että tukka nousi pystyyn kun säikähti pukkia!

Siru71 kirjoitti...

Hauskoja tunnelmakuvia, etenkin nuo, joita muutkin ovat ihastelleet :) Puhekuplakuva ja kuopuksen kampaus :) Ja kuopus on kyllä niin söötti :)

Marielisa kirjoitti...

Ihanat tunnelmat kuvissa, oikein hyvin aistittavissa jännitteet ;))

Julmust (ja påsk- också) on rantautunut meidänkin 'perinteisiin' näinä parina vuotena, jotka olemme täällä kyseisten juomien vaikutusaluella asuneet! Must on must!

Mukavia hetkiä vuodenvaihteeseennekin!

Dahlia kirjoitti...

Siru: Kiitos kovasti! Nämä h-hetket on itelleen niin tärkeitä, että lämmittää kovasti palaute! =)

Marielisa: Kiitos! Eikös, joskus kuva on tosiaan enemmän kuin tuhat sanaa! Mukavaa uutta vuotta sinnekin! =)

Salanimi kirjoitti...

Mieletön Joulupukki! Wau!
Ihanat joulukuvat ♥

Dahlia kirjoitti...

Salanimi: Kiitos! Pukki oli todella harvinaisuus;)

Dahlia kirjoitti...

Salanimi: ...vielä, jos käyt täällä: Hyvää uutta vuotta sulle ja perheelle! <3