lauantai 13. marraskuuta 2010

Kirjoja ja kuulumisia


 Näin kirjojen kautta ajattelin lähestyä tätä päivän inserttiä. Sain kun sainkin siivottua. Iloitsin uudesta mopista joka pesukonekierroksen jälkeen on just sopivan nihkeä pyyhkimään viimeisetkin pölyt rakkaasta kodista. Tärkeää, tärkeää! Kirjat tuli pinottua byrån päälle ja sitä katsellessa saa kuvaa kuulumisista, joten kuvaan. Ensin kameralla ja nyt tänne. Ulkona on kylmä ja kuten edellisessä keskustelukommenteissa todettiin, nyt on ihana myysailla! Lukemisen alla "The God of Small Things" (Arundhati Roy), a masterpiece, utterly exceptional in every way, odottamassa rauhallisia lukuhetkiä sohvan uumenissa. Uuden kirjakerhon kirjat on myöskin siinä ja ehkä mystisin oli tuo fengshui, joka suositteli istumaan tiettyyn suuntaan syntymäajan mukaan...mut olihan se ihan hyvä idea että kotia pitää uusia kolmen vuoden välein jotta qi, energia virtaa ja siivota, siivota aina siivota ja järjestää! Kas, qi:tähän tämä on kun on siivonnut tänään ja nyt inspiroituu kirjoittamaan. Huumoria edustaa varmaankin mummolta peritty "joka kodin tietokirja" vuodelta 1948, joka hämmästyttää, niin kehtaisinko sanoa infantilisoivalla sisällöllään...ihan näin malliksi: "Hallissa ja eteisessä tarvitaan yleisvalaisin ja lisäksi lamppu peilin luona" ja " Eteisessä tai muussa päällysvaatteiden säilytyspaikassa pitää olla hattuhylly". OK, näin sitten. Sovitaan että hallitaan ne muut huoneet, joten en lainaa siitä enempää. Kirjoittajina agronomia, tohtoria, varatuomaria, maisteria, tippainssiä ja arkkitehtiä ;)
Sellaista ihanaa ja pyhää tunnelmaa, vanha raamattu joka on Maria Justiinan rippikoulumuisto 24.6.1900.


 Ei kunnon kirjapinoa, ellei siellä myöskin olisi Ifolorilta tullut uusi kuopuksen Ensiaskeleet-kirja. Kuvasin sieltä isänpäivää ajatellen nämä seuraavat kaksi kuvaa, joilla onnittelen, jo toistamiseen Isänpäivää viettävää  miestä, isää! Lisäksi onnittelut omalle isälle (ukille). Ukkia onnittelee kaikki neljä lapsen lasta myöskin!Oikein hyvää viikonloppua ja isänpäivää!

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oi, olisipa ihanaa kun olisi hyvä qi-energia siivota! Kyllä minä imuroin mutta en KOSKAAN pyyhi pölyjä. Ja sen kyllä huomaa! Ransu saisi useammin puuhkahäntänsä kanssa pyöriä hyllyjen päällä ja kaappien alla.
Hyvää isänpäivää teidän perheelle!

Pumita kirjoitti...

Moni on kehunut tuota Royn kirjaa ja minäkin pari vuotta sitten yritin päästä siihen "kiinni" mutta jostain syystä en saanut luettua. Pitäisi varmaan yrittää uudestaan. Hauskaa viikonloppua ja hyvää isukin päivää!

Dahlia kirjoitti...

Saila: Sulla on kyllä tuossa Ransun hännässä kaunein ja tehokkain pölyhuiska jonka minä tiedän!

Pumita: Luulen että se alku tuossa kirjassa on se mikä kiikastaa. Minullakin alkoi toinen rupeama nyt. Yritin samaa kirjaa aikaisemmin.

Hyviä viikonloppuja teillekin! =)

Kirjailijatar kirjoitti...

Joutavuuksien jumala on yksi parhaimmista kirjoista ikinä!

Dahlia kirjoitti...

En tiennytkään tuon kirjan suomalaista nimeä. Esikoinen sitä tiesi kehua ja sanoipa vielä päälle että on kuulemma sellaine kirja josta oletti minun pitävän, joten aloitin lukemisen. Tosin pojan kirja on englanniksi ja siksi minulle vähän hidaslukuisempi...mutta hyvä kai se on haastaa itseään hiukan;)

Pirkko kirjoitti...

Tulin vastavierailulle ja jään. Kiinnostava blogi sinulla!

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Tervehdys :) Ensi kertaa blogissasi ja ihastuin monipuolisiin aiheisiisi, joten seuraamaan jäin :)
Antoisaa loppuviikkoa!
-Marie-

Dahlia kirjoitti...

Pirkko ja Marie: Voi miten kiva! Minähän jo löysinkin teidän blogit ja ihastuin niihin. =)