tiistai 26. lokakuuta 2010

Laiska töitänsä luettelee...;)

Päivän hankinta: Calluna Plantaagenilta. Tytön kommentti: "aa, sä lähet hakemaan niitä mummokukkia?" 
Kuopus nauraa kovasti nähdessään itämaisen "turbaanin" jonka taiteilimme kutreille koristeeksi. Kuvasin komeuden ikkunalla, jonne lisäsimme muratin alkua vanhan muratin seuraksi (sekin tänään Plantaagenilta).

 Pihatalkoot saa pihan uuden ulkorempan ihan uuteen valoon. Muutos on kuin onkin kivempi kuin olen ajatellut. Laitan uudet callunat ovenpieleen. Tänään ilta-aurinkokin kivasti paistaa kotiin. Ollaan vietetty kuopuksen kanssa kahden päivän ensimmäinen puolisko ja ajattelin moneen otteeseen, että kuopus on puheissaan todella hauska. Kielsin menemästä yksin yläkertaan ja kuopus vastaa portaista "älä nyt tuollaista!" =)

Samalla kun kuvasin uudet callunat tuli mieleen miten paljon kaikkea pientä olen syksyn mittaan kotona ehtinyt tekemään. Lyhyempi työaika onkin tuottanut monenlaista hedelmää. Kuvasin tullessa tietokoneelle tekemiäni uudistuksia ja niitä olikin aika monta...

Jokseenkin tästä se ehkä lähti. Maalasin keittiön ikkunapielet valkoisiksi ja päädyin maalaamaan kaikki kaapistotkin. Koko keittiö ryhdistäytyi. (Kuvassa mummolta peritty vanha lamppu)
Sitten maalasin olkkarin ikkunapielet...tietenkin, samassa kerroksessa kun ollaan.

Vanhan vitriinin ja nukke-kodin olinkin jo maalannut keväällä  mutta tumman pianon väistyttyä maalasin nyt tv-lipaston (siirtyi tytön huoneesta alas). Joskus ehkä lelut voisi laittaa siihen, mutta toistaiseksi lähes koko lipasto oh tyhjä. Sitä pauketta ja touhua juuri tuossa tv:n edessä kannattaa ehkä välttää...ja onhan lelut piristävä lisä sisustukseen ;)
Oven olen maalannut aikaisemmin, mutta seinään laitoin tänä syksynä nämä raidat. Mummon vanha knalli on oven takana seinällä
Portaikon maalaaminen oli kuten aikaisemmin todettu syksyn suurin haaste, mutta samalla sai portaikon seinätkin uutta väriä (ja kontrastia) pintaan.

Viime viikon Ikean reissultä tuli tytön huoneeseen uudet hyllyt. Uskomatonta kyllä, juuri sen levyisenä kuin takana oleva aikaisemmin laitettu tapetti.
Poikien huoneeseen tuli samalta reissulta uudet kirjoituspöydät (eriparia olevien pöytien tilalle)
Ja myöskin saivat pojat uudet lamput, joita pidin erityisen miehekkäänä ja siten sopivina näille isommille pojilleni. Nuo uudet lack-pöydät (yöpöytinä) ovat ihmeen edullisia; vain viisi euroa...Minä kyllä ihan tykkään Ikeasta! ;) Kuten tarkempi katsoja huomaa, nämä ikkunapielet ovat vielä tummat...tosin pojilla onkin niin tumma maku (tuon sinisen värin valitsivat aikoinaan itse) että näillä selittelyillä ajattelin jättää maalaukset hamaan tulevaisuuteen...ehkä;)

Ja kuten mainoksista opittu..."eikä tässä vielä kaikki"; nimittäin asuintilat kellarissa ovat vielä sillä tavalla kesken että yhtä sun toista siellä pitäisi tehdä. Se huone missä me vanhemmat ja pikkuinen majailemme odottaa maalia kattoon. Uusia lelukaappeja (ne on jo Ikea-ostoslistalla;) ja meidän tumma sängynpääty kaipaisi kans valkoista maalipintaa... ja sitten se osuus jota vähiten haluaisin miettiä. Portaat alakertaan tarvitsisi  samaa käsittelyä kuin yläkertaan menevät portaat : /  Joten jos nyt sitten listasin tehdyt työt niin huomaan listanneeni myöskin tulevat. Ja sellainen on minun mieli. =)

9 kommenttia:

Enna kirjoitti...

Siis mistä tuota energiaa ja ideoita oikein riittää?! (mainosta
mukaillen:)). Paljon ja ihania ideoita ja uudistuksia, et todellakaan ole ollut laiska! Valkoinen selvästi valtaa teidänkin
kotia. :)

Dahlia kirjoitti...

Hyvin sait samaan mainoshenkeen kommentin (nauratti)! =) Rehellisesti sanottuna osa energiasta on sitä että kotona ollessa tulin tietoseksi siitä mitä kaikkea täällä pitäisi (voisi) tehdä...osa energiasta taitaa tulla siitä ilosta kun joku osa tulee tehtyä: "mitä seuraavaksi?"-tyyliin ;) Kiitos kannustuksesta! Ihana lisä tekemisen keskellä!

Marielisa kirjoitti...

Hienoa työtä!

Tuo on hyvä keino - laittaa ylös kaikki se, mitä tulee tehtyä, mutten tosiaankin on tunne että mitään ei ole tehnyt! ;)
...tai ainakin mulla on joskus se tunne.

Ikea todellakin on hyvä ratkaisu, etenkin meillä hyväksi havaittu teinineidin huoneessa, kun maku/tyyli vaihtuisi niin tiuhaan, ettei kukkaro tahdo pysyä perässä.
Mustaa lackia meilläkin on pöytinä, yhdestä tosin meni pinta pilalle limsatölkin jättäessä ruman jäljen, mutta ajattelin hioa ja maalata sen uudestaan liitutaulu/magneettimaalilla ja ilman jalkoja nostaa seinälle!

Tekemisen iloa edelleen sinne!

Dahlia kirjoitti...

Kiitos! Siinä ei tosiaan kauaa mee kuin tehty työ uppoaa siiheen totuttuun ja mieli hakee jo uutta tekemistä...Jotkut jutut on jäänyt isommin ilahduttamaan.

Aika mahtava idea tuo liitu/magneettitaulu. Sinä on toisaan kierrätystä kerrakseen. Muistaakseni Ikea mainosti lack-pöytienkin materiaalin olevan jotain mitä niillä jää jäljelle muusta tuotannosta.

Saila kirjoitti...

Välillä on kivaa miettiä eikä vain hosottaa jokapäiväisiä asioita. Voi pysähtyä katsomaan mitä on tehty. Kai se sitten on väistämätöntä, että uusia ideoita ja tekemättömiä hommia putkahtaa samalla mieleen.
Ihana koti, todella kaunis! Ja ihana kuopuksen komentti rappusista ♥!

Kirjailijatar kirjoitti...

Sä olet ollut superahkera! Minäkin tosin tuossa kuukausi sitten maalasin sen verran valkoista seinää ja seinää ja kattoa ja seinää, etten kyllä vähään aikaan koske maalipurkkiin. Periaatteessa tykkään maalata, se on rauhoittavaa puuhaa.

Turbaani kuuluu laittaa päähän saunan jälkeen :)

Dahlia kirjoitti...

Saila: Voi kiitos, lämmitti! Kuopus on sanomisessaan niin söpö kun on vasta kaksi ja puhuu kuin Runeberi;)

Kirjailijatar: Huomaan että olet kans maalaillut! Harvassa hommassa saa yhtä nopeasti tulosta aikaiseksi. Turbaanit kuuluu ehdottomasti saunan jälkeiseen olotilaan! =)

Salanimi kirjoitti...

Upeita juttuja!

Dahlia kirjoitti...

Salanimi: Kiitos kovasti! Tässähän tulee niin iloiseksi että kohta riittää energiaa jo seuraavalle idealle;)