keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Syksyiset tunnelmat maalta

Vielä on ehditty viettää hetkiä maalla. Tällä hetkellä meidän työajat sovitetaan niin että kuopus saa olla kotona vielä tämän vuioden. Olen puoliaikaisena töissä ja mies tekee kolmivuorotöitä. Ilokseni meille kuitenkin siunautui yhteinen vapaa viikonloppu. Humala tervehtii viikonlopunviettäjää (ihan tuo kuvassa oleva vihreä köynnös) torpan ovella. Poimiikohan joku niiden käpyjä johonkin käyttöön? Jonkinlaista teetä niistäkin voisi ilmeisesti tehdä. Ei tiedä minkä sortin terveysvaikutukset siinä roikkuu käyttämättöminä =/
Kun avaan ikkunan tuvassa, nautin erityisesti ihanan syksyisestä tuulenvireestä ja odottelen, että pääsen poimimaan omenoita. Tikapuut on kuten näkyy haettu uima-altaalta valmiiksi.
Kuopus on kuten aina vauhdissa, eikä sille riitäis millään äidin luonnonkokemukset vaan vauhtia ja räiskettä täytyy tulla tuutin täydeltä...välillä. =)
Sitten taas välillä voi ihan leikkiä ulkona rauhassa, vaikka kottikärryn rengasta pyöritellen ja välttäähän se vanhempien silmä aina senverran sopivasti, että ehtii keksiä kaikenlaista jännittävämpääkin. Kirves ja vasarakin olis niin houkuttelevia, vaan ihmeen nopeesti on otettu pois just kun olis päässyt kokeilemaan miten niillä luontoa kesyttäisi.
Syksyn iloa on kaikenlaisten satojen korjuu kuten viinimarjat
ja omenat.
Illalla saunottiin ja ihasteltiin auringonlaskua (häiritsevästi tulee mieleen tuon saunan maalamisen tarve kaiken keskellä...ikään kuin mikä ei kuulu joukkoon. Äh, munhan oli tarkoitus kirjoittaa kiva syksyinen tunnelma maalta...)
Tämä Dahlia jatkaa sitkeesti kukkimista. Oli muuten ensimmäinen Dahlia torpalla vaikka onkin nimikkokukkamme. Vaan parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Ei kommentteja: