sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Kukkia ja omegoita


Perjantaina valokuvasin kotimme edustasta harvinaisen kaunottaren yhä kukkimassa. Maalla niitä sitten löytyi mun suureksi iloksi lisää. Konnanyrtti oli aukaissut kukkansa, yksi auringonkukka samoten ja lisää oli tulossa! Kaunista väriä loisti kärpässienikin olemuksellaan. Kaiken lisäksi tuli omenoita poimittua ja lisää vain sais hakea. Vanha puu on uskollinen. Uusin omenapuu tuotti kolme omenaa, joista yksi oli kooltaan ylitse muiden. Uteliaana maistelimme miltä tulevaisuuden omenat maistuisivat ja olihan se kivan makuinen jos tykkää hiukan kirpeästä. Luumupuu (Sinikka) tarjosi tasan tarkkaan kolme luumua ja nekin hyvin pieniä, tosin maku oli ok. Ehdin jo miettiä sillä olevan jokin "ongelma" mutta ystävättären Sinikat olivat yhtä kitsaita.

Myrkyllisen kärpässienen jälkeen hiukan Paula Heinosen luennosta hyvinvointimessuilla. Ensimmäinen tunti meni teollisen ruuan ja muun epäterveellisyyden esille tuomiseen. Ei ehkä kaikille ihan uutta tietoa. Käteen jäi lähinnä sellainen olo, että jokaisen tulisi syödä hyvän ravinnon ohella jokin multivitamiini, D-vitamiinia ehdottomasti ja kalaöljyjä vieläkin ehdottomammin ;) Niissäkin on kuulemma valtavia laatu eroja ja kun katselin summa sumarum jälkeenpäin kaikkia mitä suositeltiin oli ne Bioteekin tuotteita...Yhteistyötä varmaankin, mutta kun joku omalla nimellä niitä mainostaa niin toivon mukaan perustuu "vankkaan tietoon" eikä pelkkään kaupallisuuteen? Mene ja tiedä. Sellainen kuitenkin olen, että d-vitamiinia tulee seuraavaksi haettua. Kalaöljyt kai löytyykin nykyään joka toiselta ja mitä stressaavampi elämä sitä enemmän niitä sais napsia. Neanderlainenkin kuulemma tuli viisaaksi kun siirtyi asumaan levärikkaalle seudulle (sitä syömään) jossa omegat sitten kehitti aivot tähän nykyiseen älyn ilotulitukseen =) Vaatimattomasti nyt vielä lisään oman antistressi kuvan illan teepöydästä. Yhä edelleen rentoudun teen parissa ja tänään kannoin minimanista söpön teerasian mukana kotiin. Pienet mukavat hankinnatkin kyllä piristää...omegoiden ja muun ohella ;)Oikein ihanaa viikon alkua kaikille!

6 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Jaa, ehkä niissä tuotteissa pitäisi vertailla purkkeja ja aineiden pitoisuuksia.
Ihanat loppukesän kukat ilahduttavat kovasti!

Pumita kirjoitti...

Minulta jää kyllä kalanmaksaöljyt kaupan hyllylle. On lapsuudesta sen verran karseita muistoja kyseisen tuotteen mausta että olen mieluummin vähän "vajaakuntoinen". ;) Ja saahan sitä auringosta, kalasta, sienistä jne. toivottavasti ihan tarpeeksi. Mukavaa viikkoa sinullekin!

Ai niin, yksi asia vielä. Sain viime viikolla postissa hyviä elämänohjeita ja lähetän miel eteenpäin. Sovella sopivin osin!

Nukkumaan käydessä ajattelen: Huomenna minä lämmitän saunan, pidän itseäni hyvänä, kävelytän, uitan, pesen, kutsun itseni iltateelle, puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen kehun: Sinä pieni, urhea nainen. Minä luotan sinuun./ Eeva Kilpi

Dahlia kirjoitti...

Saila: Heinonen lähinnä painotti tapaa jolla ne on prosessoitu ja sen vaikutuksesta laatuun, mutta kyllä mainitsi toki pitoisuuksiakin. Tuli sellainen kuva että aika suuria määriä söi itse. Eikä totuuden nimissä jättänyt sanomatta että ravintoa toki saa hyvästä RAVINNOSTA ;)

Pumita: Kasvavalla iällä saadut kalaöljyt on siunaus loppuelämälle ;)
Oli tosi kiva ja kaunis elämänohje. Kiva kun laitoit minullekin!

Jossu kirjoitti...

Tervehdys pitkästä aikaa!
Lueskelin myös edellisiä postauksia, niitä on tullut kuin sieniä syyssateilla :)
Itse olen ollut vähän laiskempi viime aikoina blogini kanssa, mutta ehkä se tästä taas elpyy.

Ihania loppukesän kukkia teillä ja väriä. Täällä kesän kuivuus ja kastelemattomuus vaikutti siihen ettei enää kuki oikein mikään...

D-vitamiinia kannatan, sen tarpeellisuudesta on hyviä tutkimustuloksia, parhaan valmisteen löytäminen vaan taitaa olla vaikeaa, ehkä on vaan luotettava siihen mitä valmistaja kertoo.

Mukavaa viikkoa!

Jossu

Dahlia kirjoitti...

Kiva Jossu kun käväisit! Tämä bloggailu on onneksi sellaista että kannaattaakin pitää välillä taukoa jos siltä tuntuu. Nyt mulle sitten kesän jälkeen iski taas inspiraatio. Sateinen ja viileämpi keli ajaa sisälle;) Kiva aina sitten katsella ja käväistä tutuilla blogeilla! =)Huomasin että olette matkustelleet ja sehän on aivan mantavaa!
Mulla on vielä hakematta se d-vitamiini mutta ajattelin nyt sitten hakea sitä Bioteekin omaa.
Oikein kivaa viikkoa!

Marge kirjoitti...

D-vitamiinia täälläkin popsitaan:)
Sitä saisi kuulemma ottaa paljon enemmän kuin Suomen viralliset suositukset ovat, jotta se vaikuttaisi...

Tuollaisen tee-rasian ostin joskus miehelleni, mutta harmaan värisenä;)