lauantai 25. syyskuuta 2010

Huoleton pyykkipäivä


 Tuli taasen ikäänkuin varkain liityttyä kirjakerhoon ja valittua muutama kirja avaustarjouksena...Jostain syystä valitsemani kirjat liittyivät kesäkoteihin. Tämä Paula Baggen kirja osottautui enemmän kuin sopivaksi kun selaillessa huomasin, että nostalgisen käsipyykin kohdalla roikkui kuivamassa samanlainen puku, jota käytin kun meidät vihittiin. Siinä entisaikojen kirjailtujen liinojen ja sinkkiämpäreiden joukossa se roikkui niin tutun näköisenä ja onnistui ainakin tällä lukijalla luomaan nostalgisen ja romanttisen tunnelman kesänvietosta parhaimmillaan perheen ja kesäkodin merkeissä. =)

Tällaisissa tunnelmissa vietin sateista päivää kirjojeni parissa. Muuten olen viimeisen viikon ajan taistellut kodin rappusten parissa. Revittyäni todella järkyttävän rumat kokolattiamattopäällysteet irti  portaista jäi niihin  muutaman millin verran rumaa pintaa: liimaa ja sen alla vanhaa maalia. Ei auttanut kuin rapsutella kuumailmapuhaltimella rappu kerrallaan "mönjät" irti. Ehdottomasti pahin remppapuuha mitä olen koskaan tehnyt. Periksi ei kuitenkaan anneta. Nyt ne on hiottu ja odottaa uutta maalia pintaan.

Jotenkin tämä kaikki liittyy syksyyn. Unelmat ja jäähyväiset kesäkodille, joka pikkuhiljaa jää vähemmälle ja vähemmälle ja tarve laittaa kotia siistimpään kuntoon, nyt kun täällä säänkin puolesta ollaan tiiviisti oman pesän suojassa. Kohta toivon mukaan tilanne on se, että tekemiset on sitä tasoa kuin otsikko. Pyykkipäivä tuntuisi portaiden jälkeen todella huolettomalle;)

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voihan ei. Voin vain kuvitella sitä työn määrää mitä mönjän irrottamiseen meni, hattua nostan että sait tehtyä! En ole koskaan joutunut kuumapuhaltimen kanssa poistamaan mitään, toistaiseksi.
Ihanan romanttinen mekon tarina ja onnekas yhteensattuma kirjan kanssa. Minä pidän Baggen tunnelmallisista tyylikirjoista, Rakas mökki -kirjan uin yhdeltä istumalta.
Ihania syysiltoja!

Maria kirjoitti...

Vau, mikä sattuma löytää noin tärkeän mekon kopio noin ihanan kirjan kuvasta! Ja mahtavan työn olet tosiaan tehnyt portaiden kanssa, maalaushan on enää pikkujuttu ;)

Dahlia kirjoitti...

Saila ja Maria: Kiitti kovasti kannustuksesta! Kieltämättä oli kova homma ja rystyset haavoilla. Remppaihminen ei näe tervettä päivää;)Tänään tosiaan aloitan maalaamisen ja luulen kans että alustustöiden rinnalla se menee vaikka päällä seisten;)

Täytyypä tutustua Baggen muihin kirjoihin.

Ihania syysiltoja teillekin toivottelen! =)

Enna kirjoitti...

Mikä ihana sattuma löytää oma hääpukunsa kirjasta, joka muutenkin mieleinen, sekä kirja
että puku. :)