maanantai 22. maaliskuuta 2010

Pieni mestarikokki


Viikonloppu tuli vietettyä poikain kanssa; kolme miehistä jälkikasvua, mies ja pikku uros-koiramme. Tyttö oli ystävättären luona. Keskimmäinen poikalapsi hoksasi asemansa keittiössä (meillä tyttö yleensä häärää omistajan elkein keittiön valtakunnassa). Lyhyen harkinnan jälkeen poika innostui suunnitelemaan hampurilaisten tekoa, mikä olikin ihan "miehekäs" vaihtoehto. Yhdessä sitten mausteltiin jauhelihasta pihvejä ja ladattiin sämpylöiden väliin niin paljon mestarikokin suunnittelemia aineksia, että hampurilaiset piti tarjota kahdessa osassa. Rohkea sitten yhdisti kädessään nämä osat ja sai syödäkseen ehkä maukkaimmat hampurilaiset mitä itse olen koskaan saanut.

3 kommenttia:

Pumita kirjoitti...

Wautsi! Tyttö vaan kylään vähän useammin. ;) Useimmat lapset tykkäävät häärätä keittiössä kunhan saavat tehdä "rauhassa" ilman aikuisten neuvoja ja ennakkoluuloja (mikä on se ainoa oikea tapa jne). =)

Dahlia kirjoitti...

...Jne ;) olipa hauskasti sanottu mutta totta, lasten kanssa on ehdottomasti näin se oikea tapa! Eihän luovuutta saa tukehduttaa liialla kontrollilla...muutama hyvä vinkki vielä menee!

Pumita kirjoitti...

No, kyllä vaan ainakin meillä kotona kädestä pitäen neuvottiin kuinka pitää esim. tiskata eikä siinä auttanut muu kuin tehdä työtä käskettyä. Nimimerkillä Ankea lapsuus ;D

Ei se kai ihan niin mennyt mutta kyllä kasvatus on kummasti muuttunut ja enimmäkseen parempaan suuntaan.