maanantai 11. toukokuuta 2009

Kevättä maalla

Aurinko paistaa tätä nykyä niin nätisti sisälle, että pelkästään sisälläkin on keväinen olo (se myöhemmin näytetty husqvarna tulee mustaksi maalattuna tähän ikkunan alle kukkapäydäksi).
Tein viimekeväänä muutaman laatan betonistä. Huomasin nyt, että niiden välistä kasvaa mansikoita. Ei rikkaruohoja (?!)...
Tämä husqvarna saa nyt kunnon annostuksen mustaa päälleen. Löydettiin se vasta kirpputorilta. Keltainen väri oli niin silmiinpistävä, että ehkä se edesauttoi meidän mahdollisuuksia tulla sen omistajiksi. Siinä se seisoi, odottamassa ostajaa, ilman ostajaa ;)Keltavuokkoja ...raparberiä...akileijaa...ukonhattua...ruohosipulia...mansikoita...; kaikki tekevät hiljaista tuloaan!Meidän uusi terassi on nyt suojatumpi. Viime vuoden kesäiset sateet opettivat, että paras on olla lautaa ja lasia suojana.
Ja sitten näin viimeisenä kuva ensimmäisitä hetkistä riippumatolla (uhkarohkea kontrasti ahkeraan mieheen ompelukoneen kimpussa aikaisemmin;). Takanani oleva "rako" on jätetty, ettei syreenit vallan jäisi laitojen taakse. Vielä hetki niin makoilemme (monikko) tässä kukkivat syreenit ympärillä...eihän sitä voi ihmetellä, että talvesta taas selvittiin;)

Ja hallå hallå mina kära svenskspråkiga vänner! Här är min kollage av bilder tagna nu på helgen. Som ni ser har jag o mannen hittat denna brandgula gamla husqvarna på loppis. Den ska nu bli svart och förvandlas till ett blombord som ska stå under fönstret jag fotat (obs; vi tog fram taket ända upp till nok förra sommaren (det heter väl nok...:/ )

Anyway, och sedan lite bilder på terassen som äntligen blivit färdig...ännu kanske lite tom men som ni ser har vi satt lite vind o regnskydd runt hela "skönheten". Lilla bryggan har vi lämnat för grillen att stå på.

Och som ni förstår är jag ifrån mej av glädje när jag ser alla mina gröna vänner komma fram ur jorden...som sagt vi pår ganska norrut så nu har vi gulsippan på gång och allt det andra är på väg...ooooh, konstigt att man klarat av hela vintern utan allt detta?


Sätter en bild på mej själv i hängmattan trots att jag förstår kontrasten till den arbetsamme mannen med svart målarfärg i flaskan innan... ;)

10 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Ihanasti teillä paistaa aurinko sisälle ja tuo valoa.
Tykkään myös valkeista verhoista. Ne sopii täydellisesti tunnelmaan.

Ompelukone keltaisena on voinut pelottaa ostajia. Teille se sopii varmasti mustana.

Yhdestä asiasta olen vähän kade, nimittäin riippumatosta, joka on sateensuojassa katoksen alla. Meillä matto on puissa kiinni taivasalla ja olen säiden armoilla lekottelun suhteen. Tänäänkin niin satoi ettei voinut yhtään mennä...

Maria kirjoitti...

*Huokaus*... aivan kertakaikkisen ihania tunnelmia niin sisällä kuin ulkonakin!!! Singerit ovat oivia kapistuksia, hyvän löydön teitte. Ja erinomaisen terassin olette itsellenne rakentaneet; tuo puna-musta väritys on hieno! Nauttikaa olostanne ihanassa kesätorpassanne!

ienni kirjoitti...

Sköna vibes! Hördu, får man fråga vad ni betalade för symaskin? Blev sugen på en (inte för att jag skulle ha någon plats för den, men man får och ska ju drömma).

Heinähattu kirjoitti...

Mulle ois voinut tuo ompelukone kelvata vaikka keltaisena.. Hieno.

Ihanan vihreältä näyttää. Mahtavan paljon keltavuokkoja! Jospa nämä minun kaksi pientä keltavuokon taimea (nupullaan vielä) innostuvat vuosien saatossa leviämään..

Taidankin laittaa haavelistalle sateensuojatun riippumattopaikan, näyttää niin lokoisalta.

Karin kirjoitti...

Ååå vad fint ni har det :-)

Dahlia kirjoitti...

Kiitos kaikille kivoista kommenteista! =)

Jossu: Kieltämättä pimeän talven jälkeen on ihana saada valoa. Verhot on tehty vanhoista lakanoista, joissa oli käsin tehty pitsi. Sellaista vanhaa tunnelmaa ollaan yritetty ylläpitää, vaikka kaikenlaista "pleikkaa" pitääkin pakata mukaan jos aikoo saada lapset viihtymään =).

Maria: Mä tykkään kaikesta vanhasta ja sen luomasta tunnelmasta. Tuntuu kuin tekis aikamatkan samalla kun lähtee maalle;) Vihdoinkin rupee säitten puolesta olemaan mahdollista tämä maalla olo. Nautitaan nautitaan!

ienni: Vi hittade den på Spr:s kirpppis för 40 €. De hade två andra men de var dyrare och kanske lite nyare.

Heinähattu: Mä luulen, että keltavuokot on sellaisia että ne ajan myötä leviävät tosi tehokkaasti, joten eiköhän sulla ole hyvä alku! Täytyy nyt seurata tänä kesänä onko tuo riippumatto käytössä sateella...Mäkin muuten mietin hetken tuota ompelukonetta ihan sellaisenaan, mutta lopultahan sitä aina päätyy pieneen väsäilyyn. Seuraavaksi täytyy kiirehtiä plantagenille hakemaan kukkia sen päälle;)

Karin: Tack, tack!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan rennolta näytti olo tuossa riippumatossa. Paljon olette saaneet aikaiseksi torpalla ja näyttää mukavalta paikalta viettää omaa vapaa-aikaa.
Jos sais tuon avomiehen reissaamaan.
Häneltä olen oppinut myös tuota ihanaa Relax-asennetta.
Sitä tarvitaan arjen pyörityksessä.

Mukavaa viikonloppua!! A-K

Dahlia kirjoitti...

A-K: Tulkaa ihmeessä käymään! Onnea uuteen kotiin myöskin! Me mennään tänään pikku neidin kanssa kahdestaan katsomaan euroviisuja maalle. Kolmas vuosi peräkkäin kun tehdään näin. Ensimmäisen kerran kun oltiin siellä kahdestaan Suomi voitti. Muistan kuinka me tanssittiin ja iloittiin. "istutaan ja relax" on tämän neitosen tekemä käsite (tosin sille, siihen kuuluu äidin ehdoton huomio ;)Nyt mä siteeraan miehelle, että kuules mitäs jos "istutaan ja relax!")

Jossu kirjoitti...

Heippa taas! Käy kurkkaamassa blogissani, siellä on sinulle jotain.

Dahlia kirjoitti...

Jossu: Kiiitinkin sinua jo blogissani, mutta toistan vielä tässä, että teit minut erittäin iloiseksi! =)