perjantai 3. huhtikuuta 2009

Piikki lihassa

Erittäin mukavassa perjantaissa minulla on piikki lihassa, kun mietin ahneutta ja nyt kaikki tässä yhteiskunnassa tietää, että kirjoitan Fortumin johdon miljoonakannustimista. Mikä näitä ihmisiä vaivaa????

Luin juuri Guilloun erittäin tunteisiin vetoavaan jutun lehdessä, koskien ahneiden yritysjohtajien olevan pahin ympäristöuhka tässä ajassa. Jos vain raha (omassa kukkarossa) on tärkein arvo mitäpä sitä säästelemään saasteissa yms.

Vieläpä Fortumin eroava johtaja heittäytyy marttyyriksi ja viittaa tuen puutteeseen sekä omiin kärsimyksiin, kun joutuu kulkemaan henkivartijoiden turvin...ja nyt tämän takia menemään eläkkeelle. Eläkekin on rapiat 50 000€ kuussa... Meidän rakas kansallisaarteemme Mieto sanookin viisaasti; "palauttakaa rahat". Niin muuallakin maailmassa on tehty.

Mietin Kunderan kirjaa "kuolematon" ja ajattelen, että en ikinä haluasi olla kuolematon, niin että minut pitkään muistettaisiin "niin joo, se ahne, joka käytti porsaanreikää järjestelmässä hyväksi". Etenkään kun voisi olla vielä mahdollisuus olla kunniallinen ja toisia ajatteleva kuolematon...kaikkien eri jalanjälki-laskujen keskellä, todettakoon että meistä kaikista jää muisto.

Meidän kaupungin sairaanhoitopiirin johdossa on juuri meneillään kavallus skandaali. Yksi sairaalan johtaja on laskuttanut miljoonia omiin nimiinsä (mistä näitä sentteijä tosiaan satelee...). Paikallislehden toimittaja oli laskenut että summa on niin iso, että jokainen kaupunkilainen on maksanut 20€ näihin miljooniin...(meidän viiden hengen perhe on maksanut hänelle 100€).

Samalla paikallisen lehden tekstipalstoilla harmitellaan miten paljon maahanmuuttajat maksavat. Kieltämättä, joskus ei nähdä metsää puilta.

WE DO NOT INHERIT OUR LAND FROM OUR ANCESTORS; WE BORROW IT FROM OUR CHILDREN. (american indian proverb)

Ei kommentteja: