torstai 9. huhtikuuta 2009

Happy eastern!Mies lähti nyt sitten siihen superjännittävään jääkiekkopeliin (joka ratkaisee olenko Porissa pääsiäisenä vai en). Lapset ovat isänsä kanssa isovanhempien luona ("saatan tulla kotiin aikaisemmin jos on tylsää-puhelu käyty) ja nyt olen siis tässä, minä ja pääsiäistunnelma. Laitoin valmiiksi kukolle munittavaksi munat ja maistelin siinä antia hiukan itsekin. Lähdemme huomenna torpalle päiväksi ja lauantaina kyläilemme lapsuuden ystänäni luona. Sen jälkeen kotiudumme syömään mämmiä, suklaata mutta ei lammasta. Yhtenä pääsiäisenä innostuin sitäkin laittamaan (traditiot on kivoja) mutta liha maistui niin villalle, että siihen jää. Toivotan kaikille:

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!!

I have a moment here all by myself preparing the eastern eggs for the rooster to lay. Yes, I said the rooster and I think this is at least the eastern tradition for finnish roosters. Kind of a division of labor (between the hen and the rooster) in the name of equality...The rooster then lays them hidden to the children. Especially our girl has always been very fast to find hers and the boys, well she can give them a hand. This tradition is something I think me and the rooster will do many years ahead ;) Then we have this eastern pudding called mämmi that also belongs to all eastern celebraters here in Finland. I do not know what it symbolises (I know what it looks like)...but otherwise we see that all refers to birth. What a nice thing to celebrate. I wish you all:

HAPPY EASTERN!

4 kommenttia:

Karin kirjoitti...

trevlig påsk, till dig och din familj.!

Maria kirjoitti...

No nyt ei sitten tarvitse Poriin lähteä! Tuo huominen torppapäivä kuulostaa kyllä hienolta, kuvien perusteella paikka on aivan ihana. Minulla on jotain sinulle, käyppäs hakemassa:) Oikein hyvää pääsiäisenaikaa!

Camilla på Trädgårdsliv & Design kirjoitti...

Tittar förbi och önskar dig en RiktigGlad Påsk! Kram Camilla

dlogger kirjoitti...

Glad påsk i efterhand!
Jag hade helt glömt bort mämmi, det ska jag köpa så fort jag får pengar ;)