lauantai 28. maaliskuuta 2009

Earth hour

Tänään meillä sammutetaan valot puoli yhdeksältä tunniksi. Näin tehdään 82 maassa. Tämä on WWF:n kampanja koskien huolta ilmastonmuutoksesta. Maan kestokyky olisi koetuksella jos kehitysmaat valaistaisiin kuten Yhdysvallat ja Eurooppa. Tulevaisuudessa pyritään valottamaan mm. Afrikkaa ledeillä ja muilla vähemmän saastuttavilla keinoilla. Lighting Africa-projekti on sellainen kehitysprojekti, joka on rahoittanut yrityksiä, joiden päämääränä on keksiä apua sähköttömille alueille. Valaistuksen energiaa on saatu mm auringosta. Hurjin kulutus on Yhdysvalloissa, jossa keskivertoasukas käyttää tuplasti valoja eurooppalaisiin verrattuna. Koko maailman valaiseminen vuodeksi tuottaa 1900 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä. Tällä hetkellä kolmasosa maailman asukkaista elää ilman valoja, eikä maapallo kestäisi jos Afrikka ja Aasia valaistaisiin kuten kerskakulutuksen ykköset...Toivotan siis jokaiselle mukavaa iltaa romanttisessa kynttilänvalossa!

Read more HERE

3 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Kynttilöiden ja takkatulen loisteessa meilläkin vietettiin iltaa. Pojat olivat jutusta innoissaan. Pienempi kokosi Lego-poliisiasemaa taskulampun kanssa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiinalainen sananlasku sanoo:
Ei kannata säästää kynttilöitä ja mennä aikaisin nukkumaan, jos lopputuloksena on kaksoset.

Hauska ja mietittäväksi ;-)

Itse aihe vakava ja tärkeä. Tuo sananlasku tuli mieleen, kun töissä säästetään hoitajista ja se aiheuttaa välillä tupla ongelmia.
Kun valoissa säästetään, se tuo mukanaan positiivisia asioita. Lukemisen sijaan voi vaikka kertoa tarinoita perheelleen.

Palataan "pääsiäisaiheesta"

Dahlia kirjoitti...

Meillä kans tunnelma oli ainoastaan jännittävämpi ja ennenkaikkea sai meidät ajattelemaan omaa vastuuta ja mahdollisuutta vaikuttaa. Minusta tällaiset tempaisut luo myöskin yhteisöllisyyttä meidän ihmisten välillä!

Maria: Lapset halusivat viettää loppuillan kynttilänvalossa=) ja olivat kans innoissaan.

A-K: Hauska sanonta! Hoksaan mitä tarkoitat ja olen ehdottomasti sitä mieltä, ettei terveyspalveluista saisi tinkiä!