lauantai 3. tammikuuta 2009

Do not confine your children to your own learning, for they were born in another time

Tällaista lomaa jossa ehtii pitkästyä on ilo viettää. Suurin osa ajasta on kuitenkin ollut hienoa yhdessä oloa nuorison kanssa. Tänään ehdittiin vähän ostoksillekin ja minun joulurahoilla löytyi ihanan turha mutta kaunis vaunu vitriinin päälle. En kävellyt myöskään ohi kun näin tiikerin jonka päällä tuleva pikkuinen voi köllötellä. Muistattehan; the jungle theme!

Korkkasimme Interpedian lähettämän kalenterin joka on täynnä ihania lasten kuvia ja kauniita lauseita kuten Oscar Wilde:n "The best way to make children good is to make them happy" tai Sr Henke:n "Stop trying to perfect your child but keep trying to perfect your relationship with him". Miten jotkut ihmiset saavat yhteen lauseeseen niin paljon todellista merkitystä?

Nyt lataan vielä sen pikku tiikerin ja kärryn nähtäväksi. Ja sille, joka ehti ajatella mitä nämä olemassa olevat jälkeläiset nettosivat alennuksilta niin esikoinen hankki tietokonepelin keventämään raskaita opintoja;), tyttö vaatteita ja kuopus (muistatteko hänen nuken ja minun luonnekuvauksen aikaisemmassa insertissä?) panttaa varojaan. Eihän kaikkien täydy pyrkiä kuluttamaan pitääkseen Suomen lamaa loitolla;-)

Raha ja kuluttaminen on vähän niinkuin politiikka ja uskonto...se herättää paljon tunnetta ja mielipiteitä, useimmiten kärjistyneitä mielipiteitä. Minulle molemmat ääripäät; yltiömaterialisti ja yltiö periaatteilla-eläjä on molemmat vaille jääneitä ihmisiä, jotka kompensoivat sitä, toinen rajojen/ hyvien arvojen puutetta materialla ja toinen, lämmön ja välittämisen puutetta jyrkillä periaatteilla ( eli katsotaan muita nenän vartta pitkin kun eivät yllä samaan "luonteen lujuuteen". Meinaan lämpö ja hyväksyntä on silloin aika kateissa). Kumpaakin tarvitaan, tunnetta ja järkeä; kohtuudella minun makuun molempia. Joten joskin tunnen piston sydämmessä siitä miten lajittelen roskia ja aion parantaa tapojani, en kuitenkaan halua kieltää kauniiden esineiden tuomaa iloa elämässäni (enkä hyvän ruuan;) vaikka se onkin toissijainen ilo siihen mitä hyvät ihmissuhteet tuovat tullessaan. Ja sitten siirryn tyttären viisaseen ohjelmanuomeroon "istutaan ja relax", koska minulla on loma.

Ei kommentteja: