keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Made by my kids when they were smaller


Projektiiviset testit, eli persoonallisuustestit perustuvat siihen yksinkertaiseen tosiasiaan, että ihminen heijastaa persoonaansa, itseänsä, tuottaessaan paperille tekeleensä. En nyt kuitenkaan ajatellut kirjoittaa mitään kuivaa juttua ko. testeistä (...ja samalla paljastua juttuineni kuivaksi blogityypiksi) vaan ajattelin jakaa jotain minulle tosi söpöä. Lapset tekivät jokainen Steinerkoulussa pienen nuken, astuessaan koulumaailmaan. Katselin niitä yksi päivä ja huomasin miten paljon itse kukin nukke ehkä kertoikaan tekijästään...

Tämä ensimmäinen nukke on esikoiseni tekemä. Sillä on kaikki mahdolliset varusteet repusta ja lapasista lähtien (niin ja tosiaan pipokin); asun tekeminen on vaatinut tunnollisuutta ja tehty vaivaa säästämättä.
Tämä vaaleanpunainen kaunotar on keskimmäisen lapsen, ainoan tytön tekemä. Tämän nuken taituri on mielestäni kauneudentajussaan pettämätön; jostain on nukelle taiottu helmetkin kaulaan. Nuken tekijä on selvästi luonut muuten mutkattoman ja kätevän asun.

Sitten tulee tämä kuopuksen nukke. Tiedän, se on ilman vaatteita (mitäpä sitä turhaan hötkyilemään kun voi ottaa iisisti). Voihan se kuitenkin olla, että nuo langat on jätetty roikkumaan ihan autenttisen käsityön korostamiseksi...mutta huomatkaa tämän nuken tukka! Siinä on asennetta ja katu-uskottavuutta ;-)

Ja ellei tässä olisi kylliksi saaneen muistuttaa, että olen siinä onnekkaassa asemassa, että tämä ihastuttava ja persoonallinen sarja nukkeja ja niiden takana olevia tekijöitä ei ole vielä tässä...
to be continued!2 kommenttia:

ienni kirjoitti...

Bra inlägg! :D

Dahlia kirjoitti...

Ja, det blev lite yrkesperspektiv;)
blandat med mamma!